Och där kom den!

Japp, magsjukan äntrade vårat hus igår. Stackars Ebba bara grät, kräktes och klagade på ont i magen hela kvällen. Slutade med att hon däckade i soffan så hon och jag sov på soffan inatt. 


Jag har alltid haft världens kräkfobi. Alltså det är hemskt på riktigt. Ser jag en spya ute på marken så får jag kväljningar. Spyr någon på tvn så håller jag för öronen och blundar tills det är över. Säger Anders att han mår illa så får han inte ens vara på samma våningsplan i huset för jag börjar må så psykiskt dåligt. Tidigare har jag alltid sagt att Anders får vabba alla magsjukor och jag tar in på hotell. Och jag har menat allvar! 

Igår så var jag ensam med Ebba när hon kräktes ner hela sig, köksgolvet och mina fötter och det var lugnt. Sen fortsatte det i duschen, vardagsrumsgolvet, soffan... och det var lugnt, jag tyckte bara så otroligt synd om henne medans jag kramade, torkade, tvättade och duschade. Inte en enda gång blev jag ens lite äcklad. Jag sov till och med ansikte mot ansikte med henne. 

När Anders kom hem så skyndade han sig till henne och satte sig i soffan och höll om henne och det tog inte lång tid innan hon kräktes ner honom också men han bara fortsatte sitta där och krama och prata lugnande med henne. Och jag är så imponerad av oss. Speciellt mig själv! Vilka föräldrainstinkter man har. När det krisar så fixar man det bara, oavsett hur rädd man är för saker i "vanliga livet". Sjukt och häftigt på en och samma gång! Och detta är ju verkligen ett bevis på att inget, absolut ingenting är äckligt med ens egna barn. 

Nu håller vi tummarna för att jag och Anders slipper detta i alla fall! 


Kommentarer
Postat av: Sofia norlund

Usch så hemskt med magsjuka. Jag blev så ledsen när Molly hade magsjuka. Hon var så ledsen och undrar väl varför de kom massa spyor ur munnen och man kunde inte göra något. Stackars små barn. Magsjuka borde inte få finnas.kramar till er

2017-04-12 @ 19:39:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0