Det där med fler barn

Ojdå, det var ett tag sedan jag skrev något men förra veckan hade jag min monstervecka på jobbet så sov och jobbade i princip bara. Och nu kan jag inte ha mobilen på mig på jobbet så blir inga förberedande inlägg på nätterna när jag är uttråkad heller, som förut. 


Så nu är vi där, i diskussionerna om fler barn. Det är inte dags än! Men vi börjar känna att det dags att ta upp ämnet seriöst i alla fall. Ibland känner jag att jag verkligen vill nununu medans ofta känner jag mig fortfarande inte redo. Jag har nog blivit för bekväm. Jag älskade perioden när Ebba var bebis men då var det bara hon. Det var vi. Hade jag varit vaken halva natten så sov jag på dagen när hon sov. När vi skulle pallra oss ut så var det bara henne jag behövde ta hänsyn till. Med fler barn så blir det ju 2 stycken som ska kläs på m.m varje morgon. Om jag varit vaken en hel natt så kan jag inte sova hejvilt dagtid för Ebba kanske är hemma ledig med oss eller ska lämnas/hämtas på förskolan. Och jag vetefan hur det blir att börja om med någon som ska bäras konstant i 1 års tid nu när jag är van vid att Ebba går och sköter mycket själv. När vi handlar går Ebba och plockar varor tillsammans med oss, hon går ofta hem från dagis. Ska vi snabbt in och köpa något så behöver jag inte konka vagn m.m ur bilen utan hon går själv. Ja, jag har blivit bekväm med att ha ett "stort" barn. 

Anders känner också att det är dags. Han vill inte ha jättestort spann mellan barnen och vi vet ju faktiskt inte när eller ens om jag blir gravid. Samtidigt känner han också att ett till barn kanske försvårar vardagen och gör ju automatiskt att Ebba får mindre uppmärksamhet och att vår ensamtid på kvällarna automatiskt försvinner. Ja det är svårt detta, när är det dags? Är det verkligen så stor skillnad mellan 1 och 2 barn? Hur påverkas familjelivet? Vi är ju jättelyckliga och nöjda i dagsläget men vi vill ju samtidigt inte att Ebba ska vara ett ensambarn. Åååh det är lite jobbigt faktiskt. Men tankarna finns där seriöst nu, vi får bara se när vi faktiskt känner oss redo på riktigt. 

Och jag var hon som skulle ha 5 barn! Haha. Gärna direkt efter varandra också. Och nu skulle jag "klara mig" på "bara" Ebba ☺️ Hon gjorde helt enkelt oss komplett. Hon kom och vi blev hela. Kommentarer
Postat av: Sofia norlund

Man kan få egenid med fler barn också. Både molly å alva sover vid 7 tiden oftast på kvällen. Freja börjar att somna tidigare också. Ofta sover hon om hon får ligga i famnen. Men 3 kvällar denna vecka har hon somnat runt halv 7 på kvällen och då har vi hft egwntid.. sen kan man l6clas få alla barnen å sova på fm ibland. Men det är svåt för oss hehe.

2017-12-15 @ 06:12:27
Postat av: sanna

Jag vill bli klar med barnagörandet så jag kan bli vuxen någongång! Jag har tyckt det varit tufft med 2 små men nu börjar det funka bättre när Oskar kommer ur bebisbubblan... Nickie o Oskar älskar varandra och dom är fulla med lek till varandra ❤
Så kör på så ni oxå får bli vuxna fort 😂😂😂

Svar: Haha kanske ska göra det då så vi kan lämna ungarna ensamma hemma nån gång inom dom närmsta 20 åren och hitta på saker tillsammans.
Hanna Hämäläinen

2017-12-18 @ 21:23:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0