Förskolebaciller

Jag tjatar om dom där jäkla dagisbacillerna på instagram och nu tänker jag ta tjatet hit också. På riktigt alltså, detta är heeelt sjukt! Har ni dagisbarn? Jag tycker att Ebba har haft rätt bra immunförsvar förut, hon kunde bli förkyld och så men det var sällan hon hade feber eller var riktigt sjuk. Nu har hon tamejfan feber minst ett par dagar varje vecka! Jag skulle tro att hon snittat 2 dagar i veckan på förskolan sedan hon började för snart 2 månader sedan. Och det betalar vi närmare 1400 kr i månaden för.
 
Jag har börjat fundera lite över varför det är så. Varför blir alla ungar så jäkla sjuka på dagis när dom inte blir det på t.ex öppna förskolan? Varför är alla jäkla ungar snoriga där HELA tiden?
En teori är ju såklart att föräldrar inte håller sina sjuka barn hemma utan chansar och skickar iväg dom även fast dom kanske inte borde befinna sig på en förskola och att det är därför bacillerna sprids. Men alltså hur många föräldrar gör så? Är det 70%, 50% eller 20% det handlar om? Jag har minst en förskolelärare (som skulle hugga huvudet av mig och jag råkade kalla henne dagisfröken) bland mina läsare. Berätta nu, hur många föräldrar lämnar sina sjuka barn?
 
En annan teori är att barn dreglar, stoppar saker i munnen, pillar på allt m.m. och att det leder till att alla sjukdomar sprids. Men varför gör dom då inte det på öppna förskolan? Ebba har hängt på öppna förskolan sedan hon var 3 månader, hon har haft alla möjliga leksaker i munnen, legat på mattor som andra har kräkts på m.m. men aldrig blivit sjuk av att gå dit.
 
Eller så är det bara en sån årstid att allt bara går runt, runt. Men kan sånt verkligen bero på vädret? Jag börjar på riktigt fascinerad över hur mycket ett barn kan vara sjukt. Alltså Ebba var hemma onsdag, torsdag och Fredag pga halsfluss. Sen kom ju helgen, då var hon ju självklart också hemma och under alla dom här dagarna åt hon penicillin. Måndagen gick hon till dagis och natten mot Tisdag väckte hon oss med 40 graders feber och fick vara hemma resten av förra veckan. Hur är det möjligt när ett barn går på penicillin att ens få feber?!
 
Ja ni hör ju, detta är vad som snurrar i mitt huvud dagligen. Kan även tilläggas att jag och Anders känner oss konstant risiga också. Jag skulle börja träna igen så fort Ebba började på dagis men det har varit omöjligt för när hon varit frisk så har jag varit sjuk och tvärtom. Efter 7 veckor kom jag iväg till gymmet. Jag tröttnade på väntandet så trots huvudvärk och munnen full av förkylningsblåsor så gick jag dit och körde ett lugnt pass.
Anders borde träna inför Tough Viking som han ska köra i maj. Istället ligger han och hostar, snorar och tar tempen på sig själv dag ut och dag in. Det går bra nu. Enda fördelen är väl att man slipper karensdagen när man vabbar och kurerar sig själv samtidigt haha.

Kommentarer
Postat av: sanna

stackars Ebba! Jag undrar oxå vad det beror på.. Många vänners 1 åringar som är sjuka precis hela tiden nu när dom börjat förskolan o som du säger på öppna blir dom ju inte sjuka! Ungarna kanske klänger mer på varandra än när mamma o pappa är där o räddar dom från andra barn 🤣

2017-03-28 @ 20:03:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0