Imponerad

Jag blir faktiskt bara mer och mer imponerad av förskolan! Jag förstår föräldrar som väljer att ha sina barn hemma i flera år och kanske skulle vi också valt det om det inte var så att vi båda vill jobba och att vi är beroende av 2 löner för att ha den livsstilen vi vill ha med att kunna unna oss som familj saker och upplevelser.
 
Men tillbaka till förskolan... Visst att Ebba har gått igenom alla möjliga sjukor sedan hon började där men hon har också lärt sig otroligt mycket. Mer än jag någonsin kunnat tro. Ebba har alltid varit tidig i utvecklingen men dom senaste månaderna har hon verkligen spurtat iväg. Nu pratar hon flera längre meningar även om det inte är hela tiden. Det kommer nya ord i princip dagligen och hon kan rörelserna till typ alla barnsånger som finns och hon sjunger med. Hon leker bra tillsammans med andra barn, har skaffat kompisar (hon ska bl.a på en playdate på Onsdag hos en ny kompis) och hon har en fin relation till pedagogerna. Varje dag när jag hämtar henne så visar hon stolt upp vad hon lekt med under dagen, när hon är klar med det så vinkar hon hejdå till kompisarna, kramar pedagogerna och går in på toaletten och tvättar händerna. 
 
Jag är verkligen imponerad över sättet personalen arbetar på för att lära barnen saker. Dom tränar matte, odlar saker, kollar hur det funkar med mögel, målar i snö, alla barnen kommer ut på utflykt minst 1 gång i veckan m.m. Vi har turen också att Ebba trivs på dagis, det är inga problem vid lämningen utan hon ger en puss och vinkar lite halvt medans hon springer iväg och leker. Ibland blir hon till och med arg när jag hämtar och säger att hon vill stanna kvar. Och det är så skönt! Jag kände mig som världens sämsta förälder dom få dagar som hon grät vid lämning så detta är rena paradiset. Och behöver jag ens nämna sömnen? Jäklar vad bra hon sover dom veckor hon går i förskolan medans när hon varit hemma sjuk en längre period så märks det direkt att hon inte blir lika stimulerad för då har hon problem med att somna på kvällarna.
 
Heja förskolan säger jag! Heja personalen! På Torsdag är det förskolans dag så jag, Anders och eventuellt Ebbas faster ska dit på dagen och se på vernissage och så ska barnen sjunga för oss. Jag ser fram emot det riktigt mycket :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Förstår du varför en tar illa upp när man kallar förskolan för "dagis". Större delen av pedagogerna hae faktiskt läst 3,5 års högskoleutbildning. Vi har läst kurser inom matte, språk, naturvetenskap, sång,dans,drama, skapande/estetik... för att inte tala om alla andra kurser kring barnsyn, etik... :) vi arbetar med skolans lektioner, men på ett lekfullt sätt! Vi möter alla barn utifrån deras behov, vi stöttar och utmanar konstant varje barn. Vi leder det systematiserade arbetet för att kvalitetssäkra vårt arbetssätt... Hanna, sluta kalla det för dagis nu!! ;)

Svar: Jag veeet haha! Och jag tycker verkligen att ni gör ett fantastiskt jobb! Och jag har ju faktiskt börjat säga förskola mycket oftare, det måste du ju hålla med om, även om jag inte är perfekt på den punkten än ;)
Hanna Hämäläinen

2017-05-15 @ 14:56:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0