The demons are not just in my head

Jag har en del folk i min närhet och i min bekantskapskrets som tycker att det är okej att kommentera andras vikt. Jag har flera gånger fått kommentarer som "Du är gravid va?" eller "Oj vad du har gått upp i vikt". Hur kan man tycka att det är okej att säga sånt till andra? Vad har andra att göra med vad jag väger? Det är väl helt och hållet min ensak. Dom vet ju inte anledningen till att jag är överviktig nu, kanske trivs jag med det, kanske orkar jag inte ta tag i det, kanske äter jag mediciner som påverkar vikten, kanske har jag försökt men det händer inget, kanske mår jag skitbra i denna vikt, kanske mår jag skitdåligt. Andra har ingen aning och andra har inte med det att göra. Så hur kan man sitta och kommentera andras vikt och tycka att det är okej?
 
Jag mår inte alls bra i denna vikt. Jag har i flera omgångar verkligen kämpat, tränat och ätit rätt för att gå ner men det går bara inte. Nu har jag ännu inte kommit igång ordentligt med träningen pga att Ebba varit hemma sjuk så mycket, däremot äter jag bra mat och ligger på ett ständigt kaloriunderskott. Ändå händer det inte mycket förutom att den värsta svullnaden lagt sig vilket är skönt i alla fall. Oavsett så skäms jag för mitt utseende. Jag har ogärna tighta kläder och använder alltid koftor som döljer min kropp. Jag tycker att det är jobbigt att det syns i ansiktet och över låren att jag är tjock. Jag ser mig själv dagligen, både naken och påklädd och jag försöker acceptera mitt nya utseende. Jag jobbar verkligen på att se mig själv med nya ögon och börja tycka att jag är vacker i min nya mammakropp men så kommer dom där kommentarerna och förstör. Och jag vet liksom inte ens vad jag ska säga längre, vad vill dom ha för svar? Tack? Bra att du påpekade det för jag visste inte om det? Jag vet? Okej? Jag vet och det är fult? Oj ja jag ska genast ta tag i min vikt eftersom den stör dig? Jag ber om ursäkt? 
 
Exakt vad vill dom att jag ska svara? Vad vill dom ha sagt med sina kommentarer? Tror dom att dom är snälla och gör mig en tjänst eller tycker dom bara att det är okej att klanka ner på andras utseenden?
 
"Hanna du har blivit tjock."
"Du är gravid va?"
"Du har blivit lite rund."
"Gör du något för att gå ner i vikt?"
"Ni liknar varandra sedan du gått upp i vikt, X är ju också väldigt rund."
"Akta dig, annars kanske du inte får på dig bröllopsklänningen. Hur tight sitter den på dig egentligen?" (När jag satt och åt)
 
 
Varför? 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia norlund

Finaste Hanna. Jag håller med om att man kommenterar inte vikten. Oavsett om det är viktuppgång eller viktnedgång man har. Det är bara elakt och dumt anser jag. Vill dom personerna att man kommenterar deras utseende?! Nej fy skäms att anse sig ha rätten att säga dumma saker.
Du är jättevacker tycker Jag.

Svar: Tack snälla du ❤️
Hanna Hämäläinen

2017-05-18 @ 08:37:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0