Våra perfekta liv (?)

Jag ser en del människor som på fb och instagram lägger ut bilder av perfekta liv. Barnen är alltid rena, har fina kläder och beter sig perfekt. Man har ständigt en perfekt och lycklig relation till sin partner, vädret är alltid precis lagom och hela livet är bara perfekt. Och med en del av dessa människor så vet jag ju att livet inte alls är perfekt för dom. Jag vet att vissa av dom här nästan är hemska mot sina barn och skriker åt dom för minsta "fel" dom gör. Jag vet att vissa av dom här går igenom otroheter och andra icke så lyckliga saker i sina förhållanden. Jag vet att det är pengaproblem, depressioner och allt möjligt som lurar bakom den perfekta fasaden. Så varför målar vi upp en perfekta fasad för andra? Varför skriver vi varannan dag om hur fantastisk partner man har när man mest bråkar med varandra? Varför lägger man upp bilder av fantastiska och perfekta barn när man mest skriker åt dom? Varför är folk så besatta av det perfekta livet att man lever i lögn? 


Jag skriver ofta just nu om hur lyckligt lottad jag är men just nu känner jag mig bara lycklig. Jag känner mig kär. Men det gör jag inte alla årets 365 dagar och jag skriver inte om hur mycket jag älskar livet, Anders och hur perfekt Ebba hela tiden är när jag inte mår bra. Jag har inga problem med att erkänna att jag mår dåligt ibland, att jag går på mediciner, att jag blir tokig på Ebba ibland och allt där emellan. Även om jag såklart helst belyser det som är bra. 

Men jag börjar fundera och tvivla mer och mer på att dom som ständigt lägger upp pussbilder, hjärtan och är så puttinuttiga faktiskt är så lyckliga i sina förhållanden. Kanske är dom det och bara vill visa upp det för hela världen hela tiden just för att lyckan bara lyser i deras liv. Eller kanske är det ett sätt att försöka må bättre, att visa upp sina perfekta liv. Att låtsas som att man aldrig blivit arg på sina barn, att låtsas som att livet är super fast hemmet ser ut som skit och man skriker på sina barn för 15e gången idag, då kanske man hellre låtsas ha det som "alla andra" istället för att söka hjälp för sitt beteende. 

Kanske... veckans fundering. 
Är ni så lyckliga/olyckliga som era sociala medier visar? Är livet verkligen alltid perfekt och underbart för vissa? 


Kommentarer
Postat av: Sofia norlund

Nej livet är inte alltid glada miner. Hemma hos oss gråter och skriker vi vissa dagar. Andra dagar är vi lugna ihop och glada. Vissa dagar är det sjukt dammigt och meterhögar med tvätt och Smuts. Och andra är det städat. Jag är ofta väldigt trött med 2 barn. Men glädjen som som ger mig och som min sambo ger mig överväger det. Självklart stör jag mig på saker som min sambo gör/inte gör haha. Å han står sig på mig. Ingen av oss är perfekt. Men vi accepterar det dåliga också. Det är okej. Men jag lägger nästan själv alltid upp glada bilder där jag skriver hur mycket jag älskar våra barn. Jag lägger upp bilder på saker jag tycker är fint som naturen eller när jag tycker jag lagat/bakat något gott. För jag är stolt över det. Men jag lagar nog lika ofta äckliga saker haha. Och jag skäller å gnäller ofta på min sambo och tålamodet med barnen är inte alltid tip top. Men jag tycker inte man behöver lägga upp det om man inte vill. Istället tycker jag att alla förstår nog att ingen har ett perfekt liv hela tiden. ❤

Svar: Bra svarat! :)
Hanna Hämäläinen

2017-05-03 @ 14:55:15
Postat av: Bitte

Valto säger alltid till mig när jag visar alla perfekta liv som folk har på sociala medier, folk målar fina tavlor och du Bitte tittar😀. Han har så rätt. Vet också många som lägger ut det perfekta livet men bakom kulisserna är det kaos.

Svar: Väldigt bra sagt av honom! Ja men precis, det är annat om man lever "ett perfekt" liv (fast inget är ju perfekt) men att måla upp någon falsk och lycklig fasad är ju både tragiskt och irriterande.
Hanna Hämäläinen

2017-05-04 @ 18:44:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0