Tillbaka till vardagen

Jag sa ju upp mig från vardagen i förra veckan, slutade planera middagar, jag drack nyponsoppa till middag och Anders fick ta vad han hittade i frysen, jag slutade tvätta och gjorde absolut inget annat vettigt än lämnade och hämtade på förskolan. Och jag behövde det! I helgen skötte Anders allt, jag jobbade och jag tror att han fattade att jag behövde en paus. Men nu så, nu är jag tillbaka! Jag orkar handla, jag orkar tvätta, jag orkar planera kalas och allt det där andra som måste göras. 


Jag tror att dom flesta ibland skulle behöva en paus. Några dagar, kanske en vecka när man skiter i hur det ser ut hemma, när barnet får äta pannkakor till middag två dagar i rad bara för att det är det som finns färdigt. När hon får en extra bulle bara för att man inte har lust att tänka på mängden socker just då. När tvätthögen får växa, när det får vara leksaker och grejer precis överallt. Jag tror att fler skulle behöva ta sig den pausen ibland. Det är inte bara jobbet som tar energi och som man behöver helg och semester ifrån. Vardagen tar också energi, matlagningen och disken tar också energi. Att stimulera och leka med ett barn tar energi! 

Men nu så, nu orkar jag laga mat igen. Nu har vi rena kläder igen. Jag jobbar sakta men jag gör det i alla fall. Det känns bra. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0