Hur valde jag?

Kul att en del av er velat dela med er av hur ni tänker inför valet! Jag tycker att det är väldigt intressant för det är ju så att olika saker är olika viktigt för folk. Fortsätt gärna berätta hur ni kommer rösta, det går att vara anonym. 

Jag var och röstade igår faktiskt då jag jobbar nästa helg. Och jag röstade på sossarna, som jag faktiskt alltid röstat på. Jag är väldigt nöjd med deras arbete dom här 4 åren! Inget parti är perfekt såklart men jag tycker att dom har uppfyllt allt jag tycker är viktigt. 

Jag jämför mycket med hur mitt arbete inom vården var när moderaterna styrde och hur det varit när sossarna styrt. När moderaterna styrde så fanns det aldrig pengar inom LSS som jag arbetar inom. Det hände att jag fick jobba helt ensam med 5 brukare som behövde hjälp med allt. Matbudgeten för brukarna var pinsamt liten. 8000 kr i månaden skulle vi hålla oss till för 8 vuxna och då var det för frukost, lunch och middag 7 dagar i veckan. Helt galet! När sossarna kom tillbaka så talades det inte längre om någon matbudget och plötsligt fick vi tillräckligt med personal igen. 

Min mamma fick även en stroke när moderaterna styrde och efter 6 veckor - samma vecka som hon precis fått komma hem från sjukhus, så ringde försäkringskassan och konstaterade att det var dags för mamma att börja jobba. Hon var då fortfarande för svag för att hålla ett glas eller äta med höger hand och hon kunde inte skriva. Mamma arbetade inom äldreomsorgen. 

Ändå var jag faktiskt i centrum och pratade lite med bl.a moderaterna härom dagen och dom berättade om fler poliser, väktare och kortare köer inom sjukvården med sänkt skatt. Men när jag frågade varifrån dom skulle få dom pengarna så ville dom inte svara. Efter 20 minuters tjat fick jag ur dom att det är dom som får socbidrag och sjukpenning från fk som blir lidande och personligen betalar jag hellre 150 kr mer i skatt varje månad och vet att dom som är sjuka får vara sjuka. Min livskvalité påverkas inte alls om jag får 150 kr mer i plånboken varje månad, däremot påverkas min livskvalité om vi går på knäna på jobbet pga personalbrist och att vi inte får beordra in personal. Eller om min dotter inte har personal och bra mat på förskolan. Eller om något händer någon i min familj men den tvingas tillbaka till arbetet alldeles för snabbt med risk för sitt eget liv. 
Jag frågade även moderaterna om hur dom skulle jobba för ökad jämställdhet och där hade dom inget att säga, däremot har dom punkter som skulle minska jämställdheten i sitt program. 

Nu vet jag att det finns fler partier än bara moderaterna och sossarna men jag har snöat in mig mer på att läsa mer om dom samt SD då det är dom största partierna. Och moderaterna och sossarna kan jag enkelt ställa emot varandra då båda styrt i Sverige under mitt vuxna liv ☺️

Nu ska ni få veta vad jag tycker att sossarna gjort bra för er som också är intresserade av hur andra tänker kring valet! 
- Ökat barnbidraget med 200 kr
- ökat studiebidraget med 200 kr
- gratis receptbelagda mediciner för barn
- billigare glasögon till barn
- avgiftsfri kollektivtrafik för skolelever på sommarloven
(Viktigt för att barn ska slippa lida för föräldrars eventuella dåliga ekonomi)

- samtyckeslagen
- höjt studiemedel för högskolestudenter
- avgiftsfri tandvård upp till 23 år
- dubblat tandvårdsbidrag för unga upp till 29 år
- lägsta ungdomsarbetslösheten på 15 år
- 200 miljoner mer per år på elevhälsan
- 250 miljoner mer per år till barn- och ungdomsvården
- 10 000 fler sommarjobb
- 50 miljoner till kvinnojourer efter #metoo
- 50 miljoner för bättre sex och samlevnadsundervisning i skolan efter #metoo
- infört barnkonventionen som svensk lag


Det där är dom punkter som jag tycker är viktigast. Sen har dom gjort massa mer också!
Sådär, jag är inte så pjoskig med vad jag röstar på och ser ingen anledning att hålla det hemligt :) Nu har ni fått er en titt in i min hjärna. 
 

Kommentarer
Postat av: LM

Ibland älskar jag nog din hjärna ändå! 🙌 Skulle kunna tillägga allt fantastiskt (S) gjort för utbildning och skola under sina fyra år! 🌹 Det går inte att skapa en likvärdighet för alla våra invånare med något annat än en röst på (S)!

2018-08-30 @ 19:31:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0