Kära klädbutiker

Jag har en dotter som gillar lastbilar, bilar och pipabilar (alltså blåljus...). Detta gör ju att hon såklart även vill ha det på sina kläder. Finns det på tjejavdelningarna i butikerna? Nej. 

Härom veckan var vi och köpte trosor till henne. Alla trosor var rosa. Alltså alla! Hon ratade varenda en. Allt jag pekade på var nej, tills hon såg hyllan med kalsonger. Blåa kalsonger med brandbilar! Vita kalsonger med brandbilar! Svarta kalsonger med monstertrucks! Och jag blir så jävla frustrerad och irriterad. Den shoppingrundan slutade med att jag köpte kalsonger till henne, kalsongerna med brandbilar var det enda hon ville ha och jag tänker inte trycka i henne några värderingar om vad hon kan eller inte kan klä sig i pga hennes kön. Jag kollar alltid pojkavdelningen också när jag handlar till Ebba, jag vägrar trycka in henne i något rosa gulligullfack med tyll och enhörningar. Hon ska också få ha spindelmannen, lastbilar och andra coola saker. Hon ska också få vara cool och inte bara söt. 

Jag tycker att det är sjukt! Helt jäkla galet att småbarn ska tryckas i vilken färg och vilka saker som representerar deras kön. Helt sjukt att dom ska tvingas in i vad dom ska tycka om. Nu går hon med kallingar på sig ibland, och helt ärligt so what?! Men dom pojkarna som vill ha rosa då? Där det kanske är lite jobbigare att trycka in en pung i ett par trosor. Eller dom barn med föräldrar som inte skulle köpa kläder från pojkavdelningen till sina flickor och vice versa? Jag kan känna mig riktigt irriterad och uppgiven när jag går in i en affär. Jag älskar att shoppa till Ebba men det är samma sak varje gång, istället för att blanda alla kläder efter storlekar så förpassas jag till den rosa avdelningen. För jag har en dotter och tjejer ska vara rosa, röda, lila, tylliga och söta. På sin höjd kan man hitta en blå klänning och nog fan är det också då en klänning och med frost på. 

Vi har en bekant vars son älskar klänningar och hon har letat för fullt efter en enkel "könsneutral" klänning men det går inte att hitta. Så den lilla pojken åker till förskolan i just rosa tyllklänningar. 

Så snälla affärer, börja blanda kläder efter storlekar och inte efter vilket kön ni tycker dom passar. Eller häng för fan in klänningar på killavdelningen och blåa jävla trosor med lastbilar på tjejavdelningen. Vad är problemet? Jag lovar att min dotter inte odlat fram en snopp pga för mycket blåa kläder på sig. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0