Det finns en kvinna

Det finns en kvinna jag stöter på ibland. Vi bor i samma förort och har gemensamma bekanta vilket gör att vi brukar hälsa. Ibland byter vi några ord med varandra men inte mer än så. Jag känner inte henne, ändå vet jag så mycket om vad som pågått i hennes liv kanske till  och med bakom hennes rygg. Förmodligen bakom hennes rygg. 


Varje gång jag ser henne ute på gatan får jag lite ångest. Jag tänker på kvinnan som tidigare har varit min kollega och som då vitt och brett berättade vad hon och den här kvinnans man brukade göra bakom kvinnans rygg. Saker dom gjorde i garaget när kvinnan var hemma i lägenheten tillsammans med deras barn och väntade. Jag tänker på att den här mannen på arbetstid kom och plockade upp min kollega och hur dom begick tjänstefel båda två och att det var vad som slutligen gjorde så hon fick sparken. Jag tänker på detaljer om den här kvinnans sexliv med sin sambo som älskarinnan har berättat om. Och jag äcklas. 


Varje gång jag ser henne och ler mot henne så vill jag bara kräkas ur mig allt jag vet. Det var värre förut när vi båda gick till öppna förskolan och sågs där titt som tätt, det var tortyr att sitta i samma rum och vara trevlig och veta allt detta medans dom nu fått sitt andra barn tillsammans. 


Det är försent att berätta något nu, det vet jag. Jag hoppas att hon vet allt och att hon valt att förlåta honom för då är det inget som längre skett bakom hennes rygg. Då vet hon. Samtidigt så skulle jag vilja veta i en sådan situation. Jag skulle inte vilja gå till öppna förskolan, Ica eller lekparken och möta andra som visste att Anders var otrogen mot mig bakom min rygg. Eller i alla fall hade varit förut under flera år - utan att säga något till mig. Vilken äckelkänsla att man skulle gå runt och tro att man var lyckliga familjen medans allt bara är en stor lögn. Samtidigt så är det heller inget man skulle vilja få uppkört i ansiktet om man varit den som fått veta men valt att förlåta och gå vidare. 


Jag hoppas att hon vet och jag tänker på henne ibland även när jag inte möter henne ute och jag undrar om hon vet. Jag undrar om hon är lycklig. Och jag undrar om han fortfarande tar med andra till hans garage och har sex med dom innan han åker hem till sin familj och ljuger dom rätt och rått upp i ansiktet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0