Dietist

Minns ni att läkaren skickade mig till dietist med orden "så kan ni diskutera din vikt" fast jag sökte för mina smärtor och kräkningar...

Nu har jag i alla fall varit hos dietisten. Betalade 200 kr och fick 3 papper med mat jag inte får äta. Alltså... jag får inte ens äta frukt (förutom gröna bananer). Inget gluten, inget som innehåller laktos, kryddor, socker/sötningsmedel, kolsyra (brukar ju dricka bubbelvatten), ingen alkohol... och jag som annars dricker alkohol väldigt sällan ska på fest i helgen och nästa helg ska en av mina vänner firas på restaurang och krogen. Och så ska vi på familjekryssning med buffé. Ni förstår mitt problem? Vad ska jag äta på en båt som inte innehåller gluten, mjölk eller kryddor t.ex? Och på restaurang? Spiknykter på krogen när det är första gången jag går ut på krogen på hela året? Kul. 

Just nu vill jag bara gråta. På det har jag sjukt låga järnvärden (under normala trots järntabletter) och läkaren bryr sig inte så jag ser dubbelt av trötthet. Varje dag. Vissa dagar vet jag inte längre vad jag ska göra. Hela vardagen är en kamp om att försöka orka en dag till. En dag till med trötthet, smärtor och nedstämdhet. En dag till utan någon läkare som försöker hjälpa mig. En dag till när ingen förstår mig, ingen. Hur ska Anders någonsin kunna fatta hur mycket jag faktiskt kämpar för att ens kliva upp ur sängen varje dag? Hur länge ska jag orka jobba när jag inte ens orkar vika tvätten här hemma? 

Nu fungerar jag på ren envishet. Utan envisheten hade jag slutat fungera för längesen. Jag går upp för att jag måste medans kroppen går sönder av utmattning. Jag gråter ofta, men aldrig så nån annan ser. 

Men nu ska jag leva på groddar och havremjölk i ett par månader. Kul! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0