What a wonderful life in a crappy world

"Lycka är inte att ha allt.
Lycka är att vara nöjd med det man har"

Jag läste det på Lindas blogg och jag tänkte länge på dom orden, på hur det verkligen stämmer. Jag har inte allt, inte ens i närheten men jag är nöjd med det jag har. Jag är tillfreds med var i livet jag befinner mig. Jag har världens bästa familj, fina vänner, en pojkvän som känns för bra för att vara sann. Jag bor i en fin lägenhet som jag verkligen trivs i, tillsammans med min favoritkusin. Mia, som jag kan prata om allt med, vi som brukar ligga bredvid varandra och prata om allt och inget. Vi som kan både skratta och gråta tillsammans.

När det kommer till materiella saker så har jag allt jag behöver och lite till. Gardeoben svämmar över av kläder och skor jag inte ens har tid att använda. Jag har saker jag måste be andra om hjälp för att ens kunna använda. Jag har två jobb, en 100% fast tjänst och ett extrajobb. På båda trivs jag hur bra som helst och jag har bra arbetskamrater!

Visst har jag dåliga dagar, precis som alla andra. Jag kan gråta över allt och inget. Det finns personer som fattas mig, en stor sorg i hjärtat som aldrig kommer att försvinna. Jag har gjort saker jag inte är stolt över, men jag har lärt mig av mina misstag, allt jag varit med om och alla val jag gjort har tagit mig hit där jag är idag. Och jag kan inte säga annat än att jag faktiskt är lycklig. Inte varje dag, inte hela tiden.

Men jag är lycklig. Och trots att jag inte har allt, att allt inte är perfekt så älskar jag mitt liv.

Sometimes it´s easier to pretend you don´t care than to admit it´s killing you

I thought that things like this get better with time
But I still need you, why is that?
You're the only image in my mind
So I still see you... around


I miss you, like everyday

Wanna be with you, but you're away
Said I miss you, missing you insane
But if I got with you, could it feel the same?

Words don't ever seem to come out right

But I still mean them, why is that?
It hurts my pride to tell you how I feel
But I still need to, why is that?

I miss you, like everyday
Wanna be with you, but you're away
I said I miss you, missing you insane
But if I got with you, could it feel the same?


It don't matter who you are

It's so simple, a feeling
But it's everything
No matter who you love
It is so simple, a feeling
But it's everything

I miss you, like everyday

Wanna be with you, but you're awayIs it the way that you move, how it sounds when you speak, how you make someone strong like me so weak?

Och så kom dom där orden för första gången "Jag älskar dig".
Och det pirrade i hela mig, det kändes så rätt att höra det från dig.
Hur du sa att det inte finns något annat sätt att beskriva dina känslor på.
"Jag älskar dig.."
Och jag älskar att höra dig säga det...

Konversation i en finsk familj #7

Jag; Förresten jag tog ett extra pass i Uppsala så jag jobbar på Torsdag också. Så jag jobbar alltså 10-20 imorgon, natt Onsdag-Torsdag och där kommer jag hem några timmar innan jag åker och jobbar natt Torsdag-Fredag.

Mia; När ska jag få träffa dig då..?

Jag; Lördag tänkte jag va i Högdalen så jag kommer hem på Söndag kväll. Men då ses vi ju!

Mia; Och så ses vi ju på Fredag när du slutar jobbet!

Jag; Aa fast jag ska till ikea med en kompis direkt efter jobbet men kommer hem sen nån gång.

Mia börjar gråta..

Jo men vi har kommit ganska nära varandra. Och Mia gillar tydligen inte att vara ensam?


It was the only thing you ever did for me

Och så stod vi där på klubben igen, någon pekade och sa att du var där. Jag såg i ögonvrån hur du gång på gång kollade åt vårat håll. Du och den där tjejen stog och pratade, du kollade mot oss flera gånger och enda gången jag vände mig om mot er så slängde du dig över henne och kysste henne. Och så höll du på och krälade över henne ett bra tag.

Det tog slut för ett halvår sen, tro mig jag vet att du inte lever som någon munk för att du saknar mig så mycket. Det är ingen nyhet att du håller på med andra tjejer och du har all rätt att göra det! Men minns du sista gången du och jag pratade ordentligt i telefon? Det var flera månader sen men det sista jag bad dig om var att om du ser mina vänner eller mig ute på en klubb - snälla håll inte på med andra tjejer precis framför dom/mig. Dina sista ord var "Jag lovar.."

Det som faktiskt sårade mig var att du gick fram och hälsade på mina vänner men jag fick inte ens ett leende, en hand upp i luften. Det som sårade mig var att det märktes så tydligt att du bara var ute efter att visa upp henne för mig. Och vet du, jag hade faktiskt tänkt komma fram och hälsa på er båda när ni hade hånglat klart men efter det var du borta. Jag blev inte svartsjuk, för mig var allt bara ett bevis för att jag aldrig betytt någonting för dig. Det var bara ännu ett sätt för dig att visa att jag bara var ett tidsfördriv, att alla fina ord du sagt aldrig haft någon betydelse. För hade du känt så för mig tidigare så hade du i alla fall gett mig ett hej när du ser mig ute. Det var det som kändes. Men jag hade i alla fall tillfredställelsen att åka hem med världens finaste pojkvän, han som låg och höll om mig hela natten. Han som lyssnade på mig och förstod.

Och ett tips bara, är du ute efter att göra mig svartsjuk så hitta någon som är mycket snyggare än mig. När du kladdar på någon som väger dubbelt så mycket som mig, har glasögon (jag vet att du tycker glasögon är sexigt och jag kan hålla med om det - men hon var inte rätt person för dom glasögonen) och bara ser allmänt konstig ut så ger du mig istället ett leende på läpparna. Ett leende för att du fortfarande inte har hittat någon bättre än mig. Men vem vet, kanske har hon världens personlighet, det borde hon ha för att väga upp det där utseendet. Fast sen när har du någonsin brytt dig om någons personlighet om det inte handlar om att det är en tjej som låter dig göra och bete dig hur som helst?

You´ll never see the day that I walk away

Den där obeskrivliga kärleken, den som skulle få dig att göra vad som helst. Glädjen i hjärtat när dom ger dig en kram, när dom vill hitta på saker tillsammans med dig. Det dåliga samvetet när du inte orkar eller kan, det dåliga samvetet när du är på dåligt humör eller när det gått alldeles för lång tid utan att du träffat dom. När du undrar om dom någonsin saknar dig så som du saknar dom?

Hur man är sådär överbeskyddande så att andra ibland bara skrattar åt än, hur jag står på fönsterbrädan för att se enda bort till affären när dom går dit själva, även fast jag vet att dom klarar det, att dom gjort det så många gånger förr. Hur man undrar vad som rör sig i deras huvuden, hur ont det gör i hela mig när jag hör att någon av dom inte mår bra pga olika anledningar, hur jag önskar att jag kunde göra någonting för att hjälpa. Hur jag sparar allt pyssel, alla deras teckningar.

Deras leenden, deras skratt, hur hjälpsamma dom är och hur stolt jag blir över dom varenda dag. Hur glad jag är över att dom har såna stora hjärtan, att dom tänker på andra. Hur bara tanken på hur fina dom är och hur lyckligt lottad jag är som har dom ger mig tårar i ögonen under blödiga dagar. Det är så att jag undrar om det går att älska mer än såhär. Det är kärleken till mina fina, älskade syskonbarn. Jag skulle ge er världen...

Bara ett av skälen, älskling

Samtal mellan mig och pojkvännen efter att jag sett bilder på tjejen han och hans pappa brukar träna tillsammans med på facebook...

Jag;
Eey, du har glömt att tala om att X ser bra ut!

J; Va, gör hon?

Jag; Ehm ja det gör hon.. Jävla snygga tuttar har hon också! Ditt as, nu vet jag varför du tränar med henne ;)

J; Hahaha har jag inte tänkt på. Lovar det är inte därför! Du ska få träffa henne.

Jag; För att jag ska se ut som en liten pygmé pojke bredvid henne så du blir tvungen att dumpa mig?!

J; Haha va? Skulle du ju inte göra och jag skulle inte dumpa dig. Du är den enda jag vill ha!

Jag; Du är tillsammans med en blek pygmé pojk! Vad är det för fel på dig?

J; Hur kan du säga sådär, du är ju tillsammans med en apa.

Jag; Sant! En apa och en pygmé pojk, inte konstigt att vi sitter fast med varandra, vi kan väl inte få annat.

Ge oss en chans, vi är äldre nu

Sagor för barnen som är som du
Om en tunnel vid ljusets slut
Jag är din vän och vi lär oss av varann
Det är ett av skälen
Ge dom ett finger och värm min hand
I ett iskallt Ikea-land
Du är min vän och vi lär oss av varann
Bara ett av skälen

Så snurra min jord igen

Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde och världen håller andan
Snurra min jord igen
För allt vi drömde en gång
Allt som du gör blir till pärlor på min panna
Vilken färg har själen, älskling

Ge oss en chans, vi är äldre nu

Vi ser ljuset vid tunnelns slut
Ge oss en chans, vi kan lära av varann
Det är ett av skälen
Sagor för barn som är vuxna nu
Teven står på som bakgrundsljud
Jag är din vän och vi lär oss av varann
Bara ett av skälen

Hold on to the one who has your heart

Jag och ett par vänner satt och pratade om det här med hur viktigt det är att ens partner funkar ihop med ens vänner. Hur viktigt är det egentligen? Mina killar har aldrig haft nått större problem med mina vänner och vice versa. Men det är heller inte så att dom har älskat varandra. Med babe så är det något helt annorlunda. Mina vänner älskar honom, jag har inte hört ett enda "mindre bra" ord om honom. Mina kräsna vänner som alltid hittar något negativt med alla mina killar säger snarare att det aldrig får ta slut mellan oss. Babe umgås också gärna med mina vänner vilket jag tycker är jätteskönt!

Men sen så känner jag dom vars killar inte står ut med deras vänner, som inte vill träffa dom, som inte ser en anledning till att träffa dom. Jag har vänner som jag haft i flera år men jag har fortfarande inte träffat partnern, eller bara träffat honom/henne ett fåtal gånger. Och så finns det ju dom som inte står ut med sin kompis partner också, så det går ju från båda hållen.

Jag har inte tänkt speciellt mycket på det förut men det måste vara riktigt jobbigt när ens vänner och partner inte funkar ihop. Jag är ju van vid att alltid kunna bjuda med min kille om jag vill och jag har svårt att tänka mig ett förhållande där det inte går. Ett av mina ex ville inte att jag skulle träffa hans vänner speciellt mycket för "han ville inte blanda vänner och flickvän". Jag tyckte att det var skitjobbigt, och såklart att det sårade mig!

Så jag kan inte låta bli att le när jag får en kommentar från en vän som skriver "ni är så värda varandra <3", jag ler varje gång mina vänner säger åt mig att hålla hårt i babe. Det går inte att beskriva känslan när man vet att det aldrig är några problem att hitta på saker tillsammans med både sin kille och sina vänner. Och det går inte att beskriva känslan när ens kille säger att han vill visa upp dig för världen, när han gärna pratar om dig med sina vänner och inte har några problem med att du träffar dom. Jag är lyckligt lottad när mina vänner och min pojkvän funkar så pass bra ihop, så ja tjejer jag håller med er, jag ska hålla hårt i honom...

Men vad hade man gjort om det var tvärtom - hade jag blivit tvungen att välja? Hur orkar man ett förhållande där man dagligen måste göra ett val om man ska satsa på vänner eller pojkvän just den dagen? Hur orkar man ett förhållande där du inte kan gå ut och ha kul med alla dina kära samtidigt? Och hur tänker dom som i den situationen väljer sin partner framför vännerna?

Någonstans kommer det alltid att vara du och jag, för alltid..

Ett brustet hjärta kan läka igen, det läker med hjälp av styrka, vänner och tidsfördriv. Man blir lycklig igen, det där skrattet blir äkta igen och man kan tänka tillbaka på det gamla och minnas det med ett leende, minnas det som något fint. Bitterheten kan hälsa på en kort stund, bitterheten över att det inte blev så som du hade drömt. Men den flyger iväg lika snabbt som den kom. Precis som allt som var ni gjorde...

Men ett brustet hjärta blir aldrig detsamma igen. Den kan inte älska helt utan rädsla. Den kan inte glömma, den läker och ingen annan kan se något på utsidan. Ingen vet något för du pratar inte längre om det, det känns inte okej att göra det nu. Det borde vara glömt, du vet att dom tänker så. Men insidan är full av ärr, full av rädsla, full av saknad. Känslan av maktlöshet.

Ett brustet hjärta läker, men det blir aldrig detsamma. Jag minns inte längre vad det var jag kände för dig, hur jag kände när jag var med dig. Jag minns bara att det var starkt, jag minns att du var allt jag ville ha. Det var kärlek, i alla fall från min sida. Det var kärlek.. Då när det var vi, du och jag. För alltid.

Och jag undrar vad det är jag känner nu. Är det likadant? Är det något starkare.. Kanske är det svagare. Jag minns inte längre, jag minns inte hur vi kändes...

I don´t wanna mess this thing up

Lyin' here with you so close to me
It's hard to fight these feelings when it feels so hard to breathe
I'm caught up in this moment, caught up in your smile

I've never opened up to anyone
So hard to hold back when I'm holding you in my arms
We don't need to rush this, let's just take it slow

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch of the fire burning so bright
And I don't want to mess this thing up

No, I don't want to push too far

Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life

So baby, I'm alright with just a kiss goodnight

I know that if we give this a little time
It'll only bring us closer to the love we wanna find
It's never felt so real, no, it's never felt so right

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch of the fire burning so bright

No, I don't want to mess this thing up
I don't want to push too far
Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life
So baby, I'm alright with just a kiss goodnight

No, I don't want to say goodnight
I know it's time to leave

But you'll be in my dreams
Tonight, tonight, tonight

Oh, let's do this right with just a kiss goodnight

Someone like you

Det finns saker man inte får känna när man är i ett förhållande, känslor man inte får prata högt om. Det där om att det inte alltid är så bra, det är inte bara lycka och när andra säger hur lyckligt lottad man ska känna sig för att man funnit någon så vill man ibland bara skrika rakt ut för så är det inte.

Missförstå mig inte, jag är lycklig. Han gör mig jättelycklig. Han är helt underbar och jag känner mig verkligen lyckligt lottad som träffat honom! Det jag pratar om är den där rädslan för att han ska lämna dig som helt plötsligt finns där, tänk om jag inte duger? Dagar som man bara inte orkar vara på topp, dagar som humöret sviktar och man är som en levande jävla berg-och-dal-bana, det där du inte vill utsätta honom för. Du vill inte vara osäker tillsammans med honom och du vill inte att han ska behöva påverkas av ditt dåliga humör. Dagar du inte orkar fixa i ordning dig, dagar du bara vill gå runt i pyjamas. Och även om han säger att du är vacker och du ser i hans blick att han verkligen menar det så vet du att du hade kunnat vara ännu vackrare - för hans skull.

Den där svartsjukan, diskussionerna som uppstår när han helt plötsligt blir svartsjuk, osäkerheten när du blir det. Rädslan över att någon annan ska vara bättre, snyggare, roligare. Sånt där man inte behöver tänka på som singel, singel-livet som är så mycket tryggare. Då du bara har dig själv att tänka på och ingen kan komma åt dig tillräckligt för att kunna såra dig. Men singel-livet som är så mycket ensammare, inte alls lika underbart som detta. Det är sånt man inte får prata om, men känslan försvinner inte för det.


Sometimes we expect more from others because we would be willing to do that much for them

You can have all the pussy in the world,
but there will come a day that having one girl's heart will matter more


She's only moaning to boost your confidence.
Now when she cant speak or catch her breath this is when you can start trash talking


While he be banging on your body, they neighbor will be banging on the wall.

A woman can be your best friend, wife, worst enemy, or worst nightmare.
It just depends on how you treat her


We all have that one EX, you just want to fuck one last time.Honestly I think you´ve lost your mind

Jag tänker på han som bara skulle upp och ta en nattmacka, ramlade och blev förlamad från halsen och neråt. Jag tänker på hon med två små barn, hon som fick bröstcancer och förlorade fighten. På dom två barnen som nu inte är lika små, dom som inte har sin mamma kvar hos sig. Jag tänker på han som var fullt frisk men sedan råkade ut för någonting i hjärnan som läkarna inte ens kan förklara vilket ledde till att han nu är rullstolsburen och behöver hjälp med allt. Jag tänker på han som åkte till jobbet på kvällen och skulle komma hem till sin familj morgonen efter, istället låg han på bårhus.

Och jag tänker på hur snabbt livet förändras. Hur man ena stunden kan vara lycklig medans man i nästa stund lever i en mardröm. Och jag är tacksam för varje dag som jag är lycklig, jag är tacksam för varje sekund som jag och min familj lever och mår bra. För livet kan ibland förändras lite för snabbt.

..I don´t ever ever wanna grow up

Okej nu är det såhär att fler och fler som inte arbetar med mig men som träffar mig under arbetstid frågar mig om jag verkligen får jobba med det här pga min ålder. Sist jag hörde det så var jag till slut tvungen att fråga vad han menade, "Ja men du ser så ung ut. Du kan inte vara en dag över 16 år..". Och dääär har vi förklaringen!

Jag förklarade snällt att jag minsann är 21 år och därför får arbeta med detta. Sen slog det mig att vänta nu, ser jag ut att vara 16 år?! Och så minns jag den där gången i somras när jag gick ute med en kompis och hennes son och hon träffade ett par vänner till henne. Dom trodde jag var tillsammans med hennes son. Han är typ 11 år.

Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka detta. Jag vet inte om jag borde gråta mig till sömns eller om jag ska ta det som någon sorts bra grej att jag ser ung ut? Jag är väldigt klyven i denna fråga. Är det verkligen okej? Ser jag verkligen så ung ut..?


Some people wait a lifetime for a moment like this

Jag satt och tänkte tillbaka på helgen när bilden av oss tre poppade upp i huvudet, när vi satt där i bilen på väg till Ikea, det småregnade ute och så kom den där låten "Drive by" på radion. Jag kollade på Mia i backspegeln och såg hur hon satt och tittade på mig, vi båda log och jag höjde radion. Babe som är ljudbög och stör sig något enormt på om ljudet inte är perfekt suckade över mina dåliga bilhögtalare.

Jag och Mia satte igång och sjöng med och dansade som freaks och det tog inte många sekunder innan babe också hängde på. Så där satt vi som ett gäng muppar och hoppade, viftade och sjöng med i musiken tills vi inte längre kunde hålla oss utan bara brast ut i asgarv.

Om någon såg oss där ute på motorvägen så trodde dom antagligen att vi är totalt dumma i huvudet, alternativt aspackade.
Men för mig var det ett perfekt ögonblick. Det handlar om att se det fina även i små ögonblick, små stunder av lycka.


And then I go and spoil it all by saying something stupid like "I love you.."

För ett par dagar sen fick jag frågan ifall jag pratar om mina ex med min nuvarande kille. När jag svarade ja så tyckte han som ställde frågan att det var konstigt, man gör inte sånt. Så samma kväll tog jag upp det med babe, jag frågade honom om det stör honom att jag nämner mina ex ibland och han höll med mig om att det är okej att göra det. Det är inte så att jag sitter och berättar vad jag och mina ex gjort i sängen och hur bra dom varit, utan det handlar om vardagliga saker som att jag smsat med någon av dom på dagen eller om jag är med familjen så är det inte alls konstigt eller ovanligt att vi börjar prata om Juan. Han har ju trots allt varit en stor del av mitt liv och dom flesta i min familj gillar honom så det är klart att vi fortfarande pratar om honom!

Babe sa att han tycker att det är värre att vara helt tyst om ex och sen så dyker det upp som överaskingar senare i förhållandet att jag bott ihop med en annan och såna grejer. Då är det ju bättre att ha varit öppen med sånt från början.

Både jag och babe har ex, det är inget konstigt med det. Jag vet saker om hans tidigare förhållanden precis som han vet saker om mina tidigare förhållanden. Herregud vårat förhållande började ju med att jag hade panik över att jag inte vill ha en repris på mitt senaste förhållande, något jag helt ärligt berättade om hur det varit och hur det tagit slut och han förstod alltid mig, han har alltid lyssnat. Sen säger vi båda till om vi kommer in på saker vi inte vill veta om tidigare liv. Men jag har svårt att se att jag någonsin skulle kunna dölja eller inte prata om mitt tidigare liv, och där ingår ju faktiskt också ex. Visst, i en drömvärld så skulle babe ha varit oskuld och okysst och aldrig älskat någon tidigare när vi träffades (Och såklart skulle han ändå ha lika bra koll som nu på vad han gör i bingen, orkar ju inte lära upp någon för fan!) men i verkligheten är det inte riktigt så i den här åldern och det är det bara att acceptera och se som något bra istället.

Så är det rätt eller fel att diskuttera ex i ett förhållande? Vad är bäst i det långa loppet - att veta om den andres tidigare liv eller att gå i ovisshet och bygga ihop din egen bild av det?

And I love you, will always love you

Always, always and forever
I'm sitting here I'm thinking back to a time when I was young
My memory, is clear as a day
I'm listening to the dishes clink, you were downstairs, you would sing
Songs of praise
And all the times we laughed with you, and all the times that you stayed true to us
Now we say...
I said I thank you, I'll always thank you
More than you could know, than I could ever show
And I love you, I'll always love you
There's nothing I won't do, to say these words to you
That you're beautiful forever

Always, always and forever
You were my mom, you were my dad, the only thing I ever had was you, it's true
And even when the times got hard, you were there to let us know that we'd get through
You showed me how to be a women, you taught me how to understand the things people do
You showed me how to love my God, you taught me that not everyone knows the truth

And I thank you, I'll always thank you
More than you could know, than I could ever show
And I love you, I'll always love you
There's nothing I won't do, to say these words to you
That you will live forever
Always, always and forever

Jag håller mina löften, precis som du

Det är sättet du håller om mig på nätterna, hur du finns där trots att jag vänder och vrider på mig precis innan jag ska somna. Det är sättet hur du kliver upp lite tidigare varje morgon bara för att klä på dig och sedan lägga dig och hålla om mig och stryka mig över ryggen. Det är dina små pussar i min nacke, på min rygg. Det är sättet du låter mig vara mig själv på och hur du varje dag talar om hur mycket jag betyder för dig och hur fin jag är, det är sättet hur du kan tala om exakt hur du känner. Det är dom små sakerna du hela tiden gör för mig, hur bara tanken på dig sätter ett leende på mina läppar, hur en värme sprider sig i hela bröstet.

Det är sättet du ler på och hur dina vackra ögon glittrar. Det är din små-störda personlighet, den som får mig att skratta och bara sluta lyssna på dig ibland. Det är sättet du talar till mig på, hur du aldrig fått mig att känna mig dålig, aldrig fått mig att känna mig mindre värd. Det är hur du inte har några problem att presentera mig för dina vänner och det är sättet hur du fått alla mina vänner att typ älska dig. Det är hur du följer med mig ut för min skull, trots att du egentligen inte alls är sugen på utgång. Det är sättet du bara skrattar åt mina små konstigheter. Det är hur det känns som att du skulle göra allt för mig.

Det är hur jag i den där filmen lägger mig ner, kysser din hals, sättet hur du säger
"bara min" och det är sättet jag tyst kysser dig och viskar tillbaka "..bara din.."

Älskling, du är underbar

Jag drömmer om en framtid med dig

Jag drömmer om att gå hand i hand på en plats utan måsten.
Jag drömmer om att vara fri.
Jag drömmer om restauranger och shopping.
Jag drömmer om drinkar mitt på dagen.
Jag drömmer om att sova i ett annat rum än mitt eget.
Jag drömmer om att slippa städning och disk, om att någon annan gör allt det där åt mig.
Jag drömmer om sovmornar, om mitt-på-dagen-sex.
Jag drömmer om leenden och sol.
Jag drömmer om avstängda mobiler och ledigt från jobb.

Jag drömmer om att resa utomlands...

Just to guide you

Det finns dom som undrar hur jag kan jobba med handikappade, varför man gör det. Det spelar ingen roll om dom har cp-skador, autism, ADHD eller downs syndrom jag gör det för leendena dom ger mig. Jag gör det för att hjälpa dom att vara deras armar, deras ben och ibland deras hjärna. Jag gör det för att det ger mig en chans att ge dom livskvalité, tänk att lilla jag i en stor värld kan öka någon annans livskvalité!

Jag gör det för deras gurglande skratt som smittar av sig, jag gör det för allt nytt dom lär mig varje dag, jag gör det för deras charmiga personligheter och att något så litet som att jag håller dom i handen kan betyda så mycket. Jag gör det för allt roligt man får hitta på tillsammans med dom, för lyckan i deras ögon. Jag gör det för att dom får mig att verkligen uppskatta dom små sakerna i livet, sånt man ofta tar förgivet.

Jag gör det för att det gör mig lite lyckligare.

Always, always and forever

Tack för allt du har gjort för mig, för allt du fortfarande gör.
Du har inte varit perfekt men du är världens bästa mamma,
jag vet inte vad jag skulle göra utan dig.
Du har varit både en mamma och en pappa för mig större delen av mitt liv,
jag vet att du oroat dig men ändå har du alltid låtit mig leva mitt liv,
du har alltid stöttat mig i alla mina beslut när det känts som om hela världen
varit emot mig och vissa stunder så har du varit den enda
som litat på att jag gör det som gör mig lycklig.
Du har aldrig gett mig någon skit, oavsett hur jag betett mig.
Jag kan inte tänka mig en värld utan dig..

Grattis på 60 års dagen
min fina, fina mamma
!


Jag älskar dig

Positive thought for the day

When you feel that nobody loves you,
nobody cares for you,
everyone is ignoring you
and people are jealous of you,

Yoy should really ask yourself,
am I too sexy?

Det där med kroppshår

Det är äckligt. Inte okej. Utsätt inte din omgivning för något så äckligt som kroppshår. Raka, ansa - gör nånting! Man behöver inte se ut som en baby över hela kroppen men det är aldrig okej att låta en buske eller ryamatta härja fritt på sin kropp!

Öronhår, näshår - bort med det också på en gång! Hår i armhålorna som sticker ut när man har t-shirt, det ser inte trevligt ut! Ännu värre är hår på ryggen som sticker ut. Kom igen nu, vi lever på 2000-talet, det finns något som kallas vaxning. Alla vuxna har väl könshår.. Bort med det! I alla fall om du vill ha besök på det hållet.

Överens? Eller är jag konstig som tycker att något så naturligt som kroppshår är skitäckligt? Lite som det där med att bajsa med öppen dörr som jag skrev om, jag skiter i hur naturligt det är med bajs men jag vill ändå inte utsättas för andras - samma sak gäller kroppsbehåring!


Sån där pinsam fakta

Lite pinsam fakta om mig;
Jag kan inte skala kokt potatis. Mamma har alltid gjort det åt mig eftersom jag inte kunnat, vilket har lett till att jag fortfarande inte har lärt mig. Jag äter alltså alltid potatis med skal på, det går bara inte annars!

Jag har aldrig frostat av min frys. Aldrig. Inte har jag rengjort spisfläkten heller, tydligen ska man göra det ibland?

Ännu pinsammare fakta om mig;
Jag kan inte skära mat. Jag håller i matbiten med kniven samtidigt som jag sliter sönder den med gaffeln. Har alltid gjort så, det går verkligen inte in i huvudet hur man skär mat. Häromdagen när jag skulle äta så slutade det med att baby (som tycker att det är gulligt..?!) tog över och skar kycklingen åt mig. Han sa att ingen skulle få veta det. Förlåt - Ja, jag är 21 år gammal och min pojkvän skär min mat åt mig.

Första gången jag rengjorde ugnen var i somras - då fick jag hjälp eftersom jag inte visste hur man gör. Skyller på att exetkexet alltid gjorde sånt förut.. eller ja, han betalade någon som gjorde det åt oss.

Baby rensade i mina kökskåp för några dagar sen, han hittade en hel del gammal mat. Typ 5 soppåsar. Och så har jag typ 6 paket salt av någon anledning..


Det kommer nog aldrig bli en bullbakande hemmafru av mig

I used to let you paint a pretty picture

Förut var jag en person som gärna ville vara omtyckt, jag var alltid orolig att andra skulle tycka illa om mig och därför betedde jag mig ofta så som jag trodde att andra ville att jag skulle bete mig. Jag ville inte vara ärlig med vad jag tyckte och tänkte för då skulle folk kanske tycka illa om mig.

Nu skiter jag faktiskt i vad folk tycker om mig. Nu för tiden är jag ärlig mot andra om vad jag tycker och jag är inte det för att vara elak. Absolut inte. Jag föredrar bara att säga rakt ut vad jag tycker istället för att gå och snacka skit bakom ryggen som så många andra gör. Nu är det många som ser mig som en riktig bitch just därför, det finns många som inte gillar mig. Såna som inte ens tar sig tiden att lära känna mig innan dom dömer mig.

Jag har pratat med en av mina vänner om det och hon säger istället att det är skönt att jag är ärligare nu för då vet hon att hon alltid kan fråga mig och få ett ärligt svar, hon vet att jag skulle säga till henne om det skulle behövas eller om det är något som skulle störa mig. Jag tar det som något bra, sen vet jag inte vad ni tycker? Jag har hellre en vän som ärligt säger vad den tycker än att sitta och snacka skit om mig med alla andra över en fika. Sen är det skillnad på att säga "Varför håller du på sådär för när du vet att det inte är bra." och att säga "Fy satan vilken ful tröja du har, klädde du på dig i sömnen imorse eller?"

Det där med alla hjärtans dag

Och då var det snart alla hjärtans dag. Den där dagen som måste bli sådär gullig och puttinuttig. När alla par helt plötsligt är jättekära, håller hand och det pussas hejvilt på alla håll. Alla restauranger och biosalonger har fullsatt. Jobbigt helt enkelt! Det värsta är ju när man är i ett nytt förhållande, helt plötsligt blir det en press på vad man ska göra, vad borde man göra, hur romantiskt måste det vara och det värsta av allt - måste man hålla på med presenter och skit också? (Älskling, om du skulle råka läsa det här, snälla vi skiter väl i presenter?!)

Alla hjärtans dag, en dag som jag helst skulle vilja bojkotta bara för att slippa pressen. Jag är mer för vardagsromantik, varför måste det vara en speciell dag för att man ska köpa blommor till sin partner eller tala om hur mycket man älskar varandra? Det är så mycket mysigare att få allt det där en helt vanlig dag, helt oväntat. Kärlek ska inte planeras in på en speciell dag, det är sånt man ska visa varandra dagligen.

Ändå kan jag inte låta bli att tycka att en dag som alla hjärtans dag är mysig...

Live life for that moment

Be with the one that makes you happy,
the one that makes you smile,
the one that makes you laugh
and each day worthwhile.

Live life for that moment,
try hard to make it last,
because life is so short,
it goes by so fast.

So when you find love, don´t let it slip away,
hold it forever and cherish it each day.
As long as you are happy,
that is what you should do.
Love that someone and let them know,
before your life is through..

Konversation i en finsk familj #6

Jag; Kan jag ha det här på mig?

Mia; Joo.. Men får jag va ärlig?

Jag; Ja det är klart du ska vara!

Mia; Du ser ut som mig.. Jag är van att du ser mer.. slampig ut.

Jag: Vad fan, då byter jag!

Killing all the memories you made with me

I just wanna jump off a bridge, a ledge, a hedge anything with an edge,
´cause I can´t live without killing all the memories you made with me.
Oh I just wanna jump, jump, anything at all to make, to make,
to make me fall out of love with you

Why, oh why?

Jag efterlyser den jäveln som har gjort vädergudarna förbannade. Du måste ha gjort något riktigt hemskt eftersom vi andra också tvingas lida pga dig. Hur tänkte du när du gav dig på dom? Du kan inte ha tänkt alls ditt jävla as. Vi fick ingen snö på julafton och nu när man vill ha vår så får vi dras med -15 istället. Ditt jävla svin, flytta från jorden istället så vi slipper ha dig här!

Någon som har ett tips på vem aset är som gjort vädergudarna så jävla förbannade så att jag får genomlida detta, hör av er till mig. Han ska dö! Och ja, jag tar förgivet att det är en man, det brukar vara dom som är dom största asen.

...a white bitch named Hanna...

Nu när jag har träffat en kille så är de flestas reaktion "Va, har du en ny kille IGEN?!". Första och andra gången jag hörde det så skrattade jag bara, nu när jag hör det från fler så börjar jag undra om det är så folk ser mig, som någon som hela tiden har nya killar. Jag är inne på min 3:e pojkvän nu, är det för mycket? Jag och Juan var tillsammans i nästan 5 år, efter honom träffade jag Daniel. Det gick fort, tog bara typ 2 månader och jag hade verkligen inte planerat att träffa någon. Jag hade ju precis börjat gilla singel-livet, men blir man kär så blir man antar jag...

Det hade varit slut mellan mig och Daniel i 4 månader när jag började träffa baby. Nu är det 6 månader sedan jag blev singel, är inte det tillräckligt? Jag har inte letat efter en ny kille, jag hade kul som singel. Jag kände mig ensam ibland men oftast var det inga problem.

Jag träffade baby för första gången en minst sagt vild utekväll på soft i höstas. Efter det tog det flera veckor innan vi råkade stöta ihop på lobby. Sen den kvällen har det i princip varit vi. Det var oplanerat, ingen av oss hade alls förväntat sig att det skulle bli något seriöst, båda var lika förvånade när vi insåg att det faktiskt var känslor inblandade. Ja det är min 3:e kille jag är tillsammans med, och alla har varit på lite mer än 1 år. Men för mig och Juan var det det bästa att gå vidare på varsitt håll. Och hade det då varit upp till mig så hade det aldrig tagit slut mellan mig och Daniel, men nu gjorde det det i alla fall. Och nu är jag kär igen.

Är det den bilden andra har av mig, att jag måste ha någon, att jag alltid har en ny kille? Helt ärligt, (Ja, jag vet hur jävla självgod jag kommer låta nu..) jag har aldrig haft problem att få killar, jag har alltid som singel haft kontakt med en eller flera men inte för att jag behövde ha dom, utan för att jag hade kul, jag dejtade, jag flirtade. Sådär som man ska göra när man är singel. Sen råkade jag bli kär i någon som jag inte ens dejtade, men det betyder väl att det måste vara något riktigt speciellt med den här killen eftersom han fått mig på fall utan att ens ta ut mig på en dejt, han som brädade all konkurans redan från början. Han som fått mig att lämna det roliga och trygga singel-livet för att istället göra mig sårbar för någon annan.

Men är det som alla andra säger, att jag alltid har en ny kille..? Är det den bilden du har av mig?

These girls fall like dominos

Solbrillor, shorts, vårkänslor, hålla hand,
bara ben, solkysst hy, leenden, promenader, sol,
grönt, allergitabletter, sitta ute, ljus, färg-glatt, värme

Jag vill ha vår nu

Hon den där oskyldiga tjejen...

Jag och Sarah går i en sexbutik...
Sarah; Åh titta dom har t.o.m en lavalampa i form av en kuk!
Jag; Det där är en penispump...

Don´t you ever ever feel like you´re less than fucking perfect

Vi satt i bilen och pratade och det var då hon sa "Ja han sa att han hade sett dom pussas i affären när hennes barn stod bredvid. Tänk dig att ungarna står bredvid och ser när mamma pussar en annan tjej!"

Jag blev så arg, vad är det för idioti att gå och tänka så? Och vad är det för en idiot som sett dom i affären och går runt och snackar skit om det för alla? Jag frågade om det hade varit okej om mamman hade pussat en man framför sina barn eller om det är äckligt att pussas överhuvudtaget inför sina barn. Jag fick svaret att det hade varit mer naturligt om mamman pussat en man - det hade varit okej.
Jag tvivlar starkt på att dom barnen tar skada av att deras mamma råkat bli kär i en kvinna. Jag tror inte att hon är en sämre förälder nu än när hon var tillsammans med en man, jag tror inte att hon på något sätt försummar sina barn. Men tydligen är det hemskt, det är äckligt, för två kvinnor ska inte kyssa varandra offentligt, inte när andra ser. Och verkligen inte när det finns barn med i bilden.
Dom hade inte sex inför barnen, dom hånglade inte ens. Det var en puss.
Men stackars barn, nu blir dom nog aldrig normala.

It´s so magical

Den där känslan i bröstet. Det där pirret över livet, över allt. Det där leendet som tittar fram utan anledning. Att hela tiden ha nära till skratt. När ögonen glittrar, när du mår bra. När du ibland känner för att ge ifrån dig ett glädjetjut från ingenstans - helt utan anledning. När du inte mår dåligt ens av sorgsna låtar. När du går med lätta steg, när du bara vill skutta fram och sjunga. Den där energin som helt plötsligt sköljer över dig. Känslan av att allt har fallit på plats.
När du ler.

-Den där känslan av lycka-

Is there any way that I could stay in your arms?

Sometimes, it´s not the person you miss,
but the feelings and moments you had
when you were with them

Am I really special?

http://fuckedbylife.blogg.se/2011/october/jag-vill-traffa-honom.html#comment

Jag kommer ihåg när jag skrev det där inlägget. Jag kommer ihåg hur jag tänkte att jag har för höga krav, hur ingen någonsin kommer duga. Att han inte finns.
Då var jag dessutom kär i den totala motsatsen.
Jag kommer ihåg hur jag drömde ihop den perfekta killen,
hur jag önskade att någon sådan skulle dyka upp i mitt liv.

Jag kom att tänka på det inlägget för ett par dagar sedan och var tvungen att gå tillbaka och läsa det, komma ihåg vad jag drömt ihop.
Nu har jag träffat honom.
Jag känner honom inte tillräckligt väl för att säga att allt stämmer in på honom till säkerhet men det jag hittills sett av han så stämmer allt utom en av punkterna.

Jag bara undrar - Är det för bra för att vara sant..?

The choice I made keeps playing in my head

En kille läste en text för mig som låg uppe på nätet, den handlade om varför tjejer inte "ska" ligga runt lika mycket som killar. Han som skrivit det påstod att en kille inte är "värd" lika mycket som en tjej, när en kille har sex så ger han ifrån sig silver till den han har sex med.

Till skillnad från killar så har tjejer guld. Vilket också betyder att när en tjej har sex med någon så ger hon ifrån sig sitt guld till den personen. Alltså när en tjej har sex med en kille så byter hon sitt guld mot silver - hon gör en förlust affär. Behöver jag ens säga att den här killen som läste texten för mig och höll med om det helst av allt vill ha en oskuld som är grym i sängen? Men sen kan jag på ett sätt hålla med också, det är ju ett fint tänk på ett sätt, men varför ska en sån syn hindra oss från att ha sex lika mycket som killar? Varför ska killar ha rätt att se ner på tjejer som har sex?

För ett tag sen så pratade jag med en annan kille om det här med hur många sexpartners som är "okej". Han sa att när han var yngre så kunde han störa sig på hur många killar en tjej haft, nu spelar det ingen roll. Hans förklaring var väldigt enkel - en tjej har mycket lättare än en kille att få sex så man ska tänka på det innan man dömer en tjej för hur många hon har legat med. Man ska istället vara glad om hon inte kan fylla en stor sal med sitt antal.

Spelar det någon roll för dig hur många din partner haft sex med innan? Jag kan erkänna att jag bryr mig om hur många min kille haft innan, och på den punkten gör jag ingen skillnad på tjejer och killar. Jag dömer inte en tjej mer för hennes liggvanor än jag skulle döma en kille. Ofta dömer jag t.o.m killar mer tror jag.
Och är det så att vi tjejer byter vårat guld mot silver?

A lot to handle

När han klev in i mitt liv så vändes min värld upp och ner, det kändes som att hela mitt huvud snurrades runt och magen var så full av fjärilar att jag ville spy upp dom och släppa dom fria. Min värld stannade vid varje kyss, en osäkerhet vaknade i mig varje gång jag såg på honom, mina händer fick aldrig nog av den kroppen.

Min hjärna slutade fungera när jag träffade honom. Ibland känns det som att den fortfarande inte kommit i balans. Som att varken hjärna eller hjärta vet vad som händer. Han sätter fortfarande mitt inre i kaos.

Där har ni dagens sanning

Ingen komedi men inte helt och hållet tragiskt

"Att betala räkningar är lite som att suga kuk.
Man kan inte göra det med ett leende på läpparna,
det är bara kul för mottagaren och gör man det inte så blir man vräkt"


Ett par sanningens ord

Det där med otrohet

Jag satt och läste på en sida där dom frågade var folk tycker att gränsen för otrohet går. Jag blev nästan rädd när jag läste svar som "sex utan kondom, kyssar när det är känslor inblandade, när tjejen tittar på någon annan.." Sen förstår jag väl att alla inte var seriösa när dom svarade men majoriteten var det. Förstå att råka bli tillsammans med en av idioterna som tycker att det inte är otrohet när kondomen är på? Eller en som tycker att man kan hångla loss på krogen så länge man inte har känslor för personen.

För mig är otrohet det värsta man kan göra mot den man är tillsammans med. Jag tar faktiskt hellre en smäll från en pojkvän än vetskapen om att han valt någon annan framför mig. För mig går gränsen för otrohet när jag gör något jag inte skulle kunna göra framför min partner. Det kan vara ett sms jag inte vill att han ska se, då är det otrohet. Med andra skulle gränsen för mig gå vid en kyss, med en del så långt som vid sex. Sen har jag alltid varit tydlig och frågat mina killar vad dom tycker är okej - om jag ex. får dansa med andra när dom är med. Om det är okej att en tjejkompis kysser mig på fyllan. Och jag har alltid varit ärlig med att jag dansar med andra killar när jag är ute ensam med tjejerna. Ärlighet varar väl längst?

Sen kommer vi till dom här gråzonerna som ex. att sitta i någon annans knä. För dig betyder det kanske inte mer än att det inte fanns några sittplatser men om din kille eller någon av hans vänner skulle komma in och se dig sitta i någon annans knä - hur kan han veta att det inte är mer?
Men hur skulle du reagera om du kommer in på en klubb och ser en annan tjej sitta i din killes knä? Och hur skulle du reagera om din kille/tjej hade bilder på sig själv tillsammans med främlingar i sin telefon dagen efter en utekväll?

Var går din gräns för vad som är otrohet? Har du och din partner pratat om det eller kan det vara så att ni har helt olika syn på det?

´Cuz you deserve it

Don´t hold on because you think there will be no one else,
there will always be someone else.

You´ve got to belive you´re worth more than being repeatedly
hurt by someone who doesn´t really care,
belive that someone will see what you are really worth,
stay with you through anything and everything, never give up on you
no matter what the situation is, and treat you the way you should be treated...

RSS 2.0