Home is where your dreams take you

Det är så lätt att klaga, att hitta fel i sitt liv. Saker man vill ändra. Saker man vill ska vara bättre. Man vill vara snyggare, piggare och prestera bättre i allt. Vi gör det ofta, vi klagar, vi hittar fel, för det är ju så att mycket vill ha mer och det är väl egentligen inget konstigt med det.
 
Men så tänkte jag efter den där natten, jag tänkte på allt jag är, allt jag har. Och när jag kände efter så har jag allt jag någonsin drömt om. Jag behöver inte ett bättre, roligare jobb med mer pengar. Jag behöver inte en plattare mage och längre ben. Jag behöver inte mer energi eller andra utmaningar i mitt liv. Jag behöver inte se ut som någon annan eller sträva efter att leva någon annans liv, jag har allt jag någonsin kunnat önska. Och jag har det i mitt eget liv. Precis så som det är idag.

God Jul!

God Jul mina läsare!
 
Jag hoppas att ni alla får en underbart fin och lugn julafton med era familjer eller vilka ni själva väljer att fira med. Jag hoppas att ni får god mat, fint sällskap och en jultomte. Och lite snö.
 
Men glöm snälla inte att julen är för barnen. Julen är barnens högtid och inte vuxnas och alkoholens. Strunta i alkoholen idag och ge all er tid och energi åt barnen som är med och firar, jag lovar att ni alla kommer att älska julafton så mycket mer då.

Och när du stannar till så ser du att framtiden är här

Man tillbringar så mycket tid med att se framför sig var i livet man vill komma. Vart man ska. Vad man vill uppnå. Man tillbringar så många år med att vänta och att leva med annat i nuet tills man en dag vaknar upp och inser att det man hela tiden väntat på är här nu. Man vaknar ur sin dvala, sin gråa, alldagliga vardag och inser att man lever i sin framtid. Man lever i sin dröm. Man lever i allt det man tillbringat så många år med att vänta på. Och man lever i det nu.
 
Det finns inga fler gråa vardagar som man automatiskt fyller med annat för att dagarna fort ska gå tills du en dag är där, precis där i livet där du alltid velat vara. Nej, en dag vaknar du ur din dvala och inser att du redan är här. Du är här där du alltid velat vara. Du lever din dröm. Och det måste jag säga, det är en lugnande och samtidigt väldigt fantastisk känsla.
 
Och du älskar det.

Frösunda omsorg - En bluff

I mitten av Juli började jag arbeta på Frösunda omsorg på ett av deras gruppboenden. På själva arbetet trivdes jag mer än bra, människorna där var underbara och det var riktigt roligt att gå till jobbet. Men så började det krypa fram saker som gjorde att jag två månader senare självmant valde att sluta...
 
Det började med att jag i deras datasystem såg att jag och mina kollegor arbetade övertid och att till och med systemet larmade för både dygns och veckovila. Det finns regler för det och dom följs inte. Jag gick då ett helt år framåt i tiden i mitt och mina kollegors scheman (självklart med deras tillåtelse) och såg att jag skulle jobba mellan 6 och 20 timmar övertid VARENDA MÅNAD. Dom likaså. Jag påpekar detta för chefen som först säger att det inte stämmer och att det ska vara så, efter mycket tjat så säger hon dock att det skulle åtgärdas. Det gjordes det inte på dom månader jag var kvar.
 
Sen kom mobbingen. På dagarna var man ensam med chefen på plats och varenda dag fick jag dumma kommentarer och utskällningar, jag fick höra att jag bara klagade och borde vara tyst istället när jag frågade när vi skulle få betalt och OM vi ens skulle få det. Hon började prata skit om mig bakom min rygg med mina kollegor och sa till och med framför allihopa på ett personalmöte att "Du är typ 23 år, vad kan du? Du ska bara vara tyst" när jag påpekade att vi måste vara 3 personal på helgerna för att det skulle finnas möjlighet att tillgodose 11 brukares behov. När jag sa upp mig blev mobbingen ännu värre, hon kunde under loppet av 4 timmar skälla ut mig för att jag sagt upp mig och att jag är dum i huvudet 3-4 gånger och där emellan var hon jättegullig. Det var ett helvete att gå till jobbet och det gick så långt att facket fick ringa henne och säga att jag skulle få avsluta min anställning tidigare än vad som var sagt, det var psykisk terror och jag var helt slut av det. Jag kunde inte längre sova på nätterna.
 
Kan tilläggas att en av mina kollegor hörde cheferna prata och då säga "Bra, då kan vi tjäna pengar på den verksamheten!"  Och att motargumentet jag fick höra när jag sa till om att vi behöver vara 3 personal på 11 brukare var just pengar. Och att brukarna inte behöver göra aktiviteter på sin fritid.
 
Vi hade också jour i 7 timmar under natten, man får då endast 38 kr i timmen i lön för att man under dom timmarna kan sova. Vi fick dock innan vi började höra (och det står också i kollektivavtalet) att om man måste avbryta jouren och kliva upp av någon anledning så ska man få lön för det då det räknas som arbete. Vi fick i princip varje morgon kliva upp för att väcka ett par stycken som behövde hjälp med det innan jouren avslutades, efter några veckor får jag höra att jag inte får betalt för dom timmarna eftersom ingen tvingade mig att gå upp och jag hade valet att strunta i dom. Att strunta i det hade varit att göra tjänstefel. Det är mitt jobb att hjälpa dom med vad dom behöver för att klara vardagen, inklusive väckningar. Detta bryr sig inte företaget om ifall det är dom som måste betala för assistansen.
 
 
Jag började arbeta övertiden i Augusti, idag är det December och jag har fortfarande inte fått betalt. Jag har varit på möten med både den chefen och facket där chefen ljuger oss rakt upp i ansiktet och dessutom anklagar mig för att ljuga trots att jag har papper utskrivna som bevis på att jag har jobbat. Hon säger nu att jag frivilligt gått och jobbat utan att meddela henne. Hon gick dessutom in i systemet i efterhand och tog bort tider som jag jobbat samt att dom är flera på kontoret som drar olika lögner för att slippa betala mig.
 
Till slut har dom gått med på att betala mig en vanlig timlön för dom 19 timmarna som jag jobbade övertid i Augusti, dom vägrar fortfarande att betala ut övertidsersättning vilket jag enligt lag ska få då det räknas som en inbeordring då det stod i mitt schema att jag skulle jobba då och när jag frågade chefen om jag fick plocka bort några pass så att timmarna stämde så sa hon att om jag tar bort minsta lilla timme så drar hon av det på min fasta lön. Dom timmar jag fått kliva upp och avbryta jouren vägrar dom också betala mig för då dom anser att jag borde låtit brukarna sova och missa sina jobb om jag inte ville jobba gratis. Det var helt upp till mig tydligen.
 
Dom är skyldiga mig närmare 10 000 kr än idag, dom vill betala mig ungefär 2-3000 av dom efter att facket tagit upp det med dom. Jag har facket helt och hållet på min sida men Frösunda vägrar ge sig.
 
 
Jag känner en till som Frösunda blåst på pengar och där en annan av deras chefer också ljög för att jävlas med honom i något som påverkade inte bara honom utan även hela hans familj. Han har efter över 1 år fortfarande inte fått alla pengar. Stället där han arbetade gick också åt helvete, nästan alla har slutat förutom dom som gjort exakt som cheferna sagt utan att säga emot, dom har fått förmåner som lite bättre scheman m.m. medans andra som stått på sig blir utsatta för mobbing och trakasserier av cheferna.
 
Jag vill varna alla för Frösunda, börja inte arbeta där. Dom får det att låta som guld och gröna skogar men i själva verket sparar dom in pengar på alla verksamheter och gör livet till ett helvete för dom anställda som säger ifrån när dom blir orättvist behandlade. Sätt aldrig era funktionshindrade barn, era gamla föräldrar eller någon annan på ett boende som drivs av det företaget. Till alla kommuner, låt inte Frösunda gå in och ta över några boenden från er.
Gör det bara inte, det är ett bluff-företag som endast är ute efter att tjäna pengar och inget får stå i vägen, varken deras kunder eller personal.
 
 

All these other ones are tempting but I´m empty when you´re gone


"And they say
Do you need me?
Do you think I'm pretty?
Do I make you  feel like cheating?
 
...And I'm like no, not really."


I brist på annat att göra

1. Hur gammal är du?
24
 
2. Hur gammal känner du dig?
Det är nog något i den åldern nu för tiden, tråkigt nog så har vuxenlivet hunnit ikapp mig och det går inte längre att förneka att jag inte längre är 19.
 
3. Vad har du gjort i dag?
Slutade jobbet vid 10 imorse, åkte hem och körde lite hemmaträning. Sen sova till typ kl 17.30, mat, plugg, tv och vid 21 åkte jag till jobbet igen.
 
4. Vilken film såg du senast?
Slötittade precis på "I min vildaste fantasi" en liten stund.
 
5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Föredrar Maj mest men annars är det sommaren som jag gillar bäst. Man har mer energi då, träffar folk mer spontant, kan sitta ute, alla har semester, det är varmt...
 
6. Är du besatt av någonting?
Choklad och vindruvor är min stora svaghet. Sex är också väldigt trevligt.
 
7. Beskriv platsen du befinner dig på just nu?
Kontoret på jobbet, det är två rum som sitter ihop då man tagit bort dörren emellan. Skrivbord, stol, fåtölj, tv, dator och massa papper.
 
8. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? 
Jag kan inte parkera om jag har bälte på mig.
Jag har inget tålamod när jag är trött, jag brinner lätt av på alla runt omkring mig då.
Jag har 9 syskonbarn.
 
9. När vaknade du i dag?
Eftersom jag jobbat natt och gick och la mig vid 12 imorse så vaknade jag runt 17.30 vilket kändes lite för tidigt.
 
10. Vilken är din favorithögtid?
Julafton. Är väldigt bitter över att mamma jobbar och mina bröder firar med deras flickvänners familjer det här året så blir väldigt tomt med bara mig och syrrans familj. Jag har stor familj så vi brukar vara typ 15 pers annars.
 
11. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Lång sovmorgon tillsammans med pojkvännen, sen ta en tur och hälsa på familjen och gärna så att alla råkar befinna sig på samma ställe så man får träffa alla på en gång. Sen hem, ligga lite och efteråt kolla på Walking dead eller nån film i flera timmar tillsammans med pojkvännen när han kliar på hela mig.
 
12. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Något varmt ställe och eftersom pojkvännen är i Sydafrika nu så önskar jag väl att jag fick vara där med honom.
 
13. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Typ när mamma tvingat en att hälsa på avlägsna släktingar som man har noll koppling till och som är skitgamla och bor mitt i skogen i Finland, dit vill jag aldrig mer åka till. Och en av mina morbröder, hans familj har jag besökt för sista gången.
 
14. Hur vill du tillbringa din pension?
Jag vill resa och ha massa tid över för min familj, mina barn och barnbarn. 
 
15. Vad lyssnar du på just nu?
Hey Jealousy - Gin Blossoms
 
16. Har du någon gång brutit ett ben?
Nej.
 
17. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? 
Choklad, vindruvor, oboy, mjölk och majs.
 
18. Vad är du på för humör just nu?
Trött och ganska nere faktiskt.
 
19. Vilka världsdelar har du varit i?
Europa och Afrika.
 
20. Snarkar du? 
Nej, pratar däremot i sömnen i perioder.
 
21. Vilka yrken har du provat på?
Personlig assistent, säljare, boendestödjare och vårdare.
 
22. Hur går du helst klädd?
Jeans, svart linne och kofta.
 
23. Vilket stjärntecken är du född i?
Lejon och jag är nog ett typiskt lejon också.
 
24. Vilket är ditt favoritgodis?
Dom där sockrade jordgubbarna som säljs bland lösgodiset.
 
25. Vad sa du senast?
Kör försiktigt, det är nollgradigt ute nu.
 
26. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Högstadiet - Svenska och engelska.
I gymnasiet var det något av alla vårdämnen (jag är undersköterska)
 
 
27. Vilken är din favoritaffär?
Gina Tricot
 
28. Vad har du i dina fickor?
Ingenting. Bilnyckel och pepparspray i jackfickan däremot.
 
29. Vad köpte du senast?
Chili cheese och en milkshake.
 
30. Hur många gånger har du flyttat?
3 gånger totalt.
 
31. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med?
Yxa, en jättestor flaska eller något annat bra att ha vatten i och en stor flotte.
 
32. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska.
 
33. Senaste filmen du såg på bio? 
Gone girl
 
34. Har du blivit sydd någon gång?
Japp. Opererat 2 visdomständer, armbågen, brösten och totalt 6 ärr på magen efter 2 operationer så har alltså blivit sydd ganska många gånger. Som tur är har jag grymt bra läkkött så är bara ärret på armbågen och ett vid naveln som syns.
 
35. Vad åt du till frukost? 
Om kl. 18 räknas som frukost så åt jag i så fall äggröra.
 
36. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? 
Jag var 14 år och hade det inte alls lätt. Dom senaste 5 åren hade jag levt i ett rent helvete och det som fortfarande höll mig vid liv var dom 4 syskonbarn jag hade då.  
 
37. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? 
Måste varit pojkvännen, han brukar överaska med jämna mellanrum. Kan ha varit när han köpte en julkalender till mig (Ja sånt är viktigt!)
Kom i och för sig på nu att mamma också köpt en julkalender till mig så är väl båda då.
 
38. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?
På nattduksbordet bredvid.
 
39. Vad var det senaste du åt? 
Chili cheese
 
40. Är du blyg?
Absolut inte. Var väldigt blyg när jag var liten.
 
41. Vad heter du i andra namn?
Det skriver jag inte ut på nätet, samma med mitt efternamn, det skulle jag inte skriva nån annanstans än på facebook.
 
42. Har du varit med om en bilolycka?
Har krockat ett par gånger, ja.
 
43. Vilken är den roligaste träningsformen?
Att gå på pass, typ intense och boxning.
 
44. Har du några husdjur? 
Inte annat än dammråttor och till och med dom är jag allergisk mot. Har alltid varit allergisk men haft djur i alla fall men för några år sen blev det så illa att jag till slut bara fick acceptera att det inte funkar för mig längre. 
 
45. Vill du gifta dig?
Det är bara det där frieriet jag väntar på.
 
46. Var växte dina föräldrar upp?
Mamma växte upp i dom Karelska skogarna i Finland och pappa växte upp i en skog någon annanstans i Finland.
 
47. Har du någon gång ringt polisen?
Ja, när nån körde över heldragen linje och in i sidan på min bil på motorvägen och sen en gång när jag såg några som gjorde inbrott i en bil utanför mig.
 
48. Har du svenskt ursprung?
Nej, jag är väldigt finsk.
 
49. Har du, eller har haft, något smeknamn?
Hänäbänäna, Hanna pyttipanna lingonsylt, Hannis. Typ.
 
50. Vilka är dina största svagheter?
Mitt humör och att jag gärna ser till att få som jag vill, det uppskattas inte alltid.
Jag är otroligt sockerberoende och kan inte säga nej, finns det kladdkaka på jobbet så äter jag även om jag absolut inte skulle vara sugen.
 

RSS 2.0