Frösunda omsorg - En bluff

I mitten av Juli började jag arbeta på Frösunda omsorg på ett av deras gruppboenden. På själva arbetet trivdes jag mer än bra, människorna där var underbara och det var riktigt roligt att gå till jobbet. Men så började det krypa fram saker som gjorde att jag två månader senare självmant valde att sluta...
 
Det började med att jag i deras datasystem såg att jag och mina kollegor arbetade övertid och att till och med systemet larmade för både dygns och veckovila. Det finns regler för det och dom följs inte. Jag gick då ett helt år framåt i tiden i mitt och mina kollegors scheman (självklart med deras tillåtelse) och såg att jag skulle jobba mellan 6 och 20 timmar övertid VARENDA MÅNAD. Dom likaså. Jag påpekar detta för chefen som först säger att det inte stämmer och att det ska vara så, efter mycket tjat så säger hon dock att det skulle åtgärdas. Det gjordes det inte på dom månader jag var kvar.
 
Sen kom mobbingen. På dagarna var man ensam med chefen på plats och varenda dag fick jag dumma kommentarer och utskällningar, jag fick höra att jag bara klagade och borde vara tyst istället när jag frågade när vi skulle få betalt och OM vi ens skulle få det. Hon började prata skit om mig bakom min rygg med mina kollegor och sa till och med framför allihopa på ett personalmöte att "Du är typ 23 år, vad kan du? Du ska bara vara tyst" när jag påpekade att vi måste vara 3 personal på helgerna för att det skulle finnas möjlighet att tillgodose 11 brukares behov. När jag sa upp mig blev mobbingen ännu värre, hon kunde under loppet av 4 timmar skälla ut mig för att jag sagt upp mig och att jag är dum i huvudet 3-4 gånger och där emellan var hon jättegullig. Det var ett helvete att gå till jobbet och det gick så långt att facket fick ringa henne och säga att jag skulle få avsluta min anställning tidigare än vad som var sagt, det var psykisk terror och jag var helt slut av det. Jag kunde inte längre sova på nätterna.
 
Kan tilläggas att en av mina kollegor hörde cheferna prata och då säga "Bra, då kan vi tjäna pengar på den verksamheten!"  Och att motargumentet jag fick höra när jag sa till om att vi behöver vara 3 personal på 11 brukare var just pengar. Och att brukarna inte behöver göra aktiviteter på sin fritid.
 
Vi hade också jour i 7 timmar under natten, man får då endast 38 kr i timmen i lön för att man under dom timmarna kan sova. Vi fick dock innan vi började höra (och det står också i kollektivavtalet) att om man måste avbryta jouren och kliva upp av någon anledning så ska man få lön för det då det räknas som arbete. Vi fick i princip varje morgon kliva upp för att väcka ett par stycken som behövde hjälp med det innan jouren avslutades, efter några veckor får jag höra att jag inte får betalt för dom timmarna eftersom ingen tvingade mig att gå upp och jag hade valet att strunta i dom. Att strunta i det hade varit att göra tjänstefel. Det är mitt jobb att hjälpa dom med vad dom behöver för att klara vardagen, inklusive väckningar. Detta bryr sig inte företaget om ifall det är dom som måste betala för assistansen.
 
 
Jag började arbeta övertiden i Augusti, idag är det December och jag har fortfarande inte fått betalt. Jag har varit på möten med både den chefen och facket där chefen ljuger oss rakt upp i ansiktet och dessutom anklagar mig för att ljuga trots att jag har papper utskrivna som bevis på att jag har jobbat. Hon säger nu att jag frivilligt gått och jobbat utan att meddela henne. Hon gick dessutom in i systemet i efterhand och tog bort tider som jag jobbat samt att dom är flera på kontoret som drar olika lögner för att slippa betala mig.
 
Till slut har dom gått med på att betala mig en vanlig timlön för dom 19 timmarna som jag jobbade övertid i Augusti, dom vägrar fortfarande att betala ut övertidsersättning vilket jag enligt lag ska få då det räknas som en inbeordring då det stod i mitt schema att jag skulle jobba då och när jag frågade chefen om jag fick plocka bort några pass så att timmarna stämde så sa hon att om jag tar bort minsta lilla timme så drar hon av det på min fasta lön. Dom timmar jag fått kliva upp och avbryta jouren vägrar dom också betala mig för då dom anser att jag borde låtit brukarna sova och missa sina jobb om jag inte ville jobba gratis. Det var helt upp till mig tydligen.
 
Dom är skyldiga mig närmare 10 000 kr än idag, dom vill betala mig ungefär 2-3000 av dom efter att facket tagit upp det med dom. Jag har facket helt och hållet på min sida men Frösunda vägrar ge sig.
 
 
Jag känner en till som Frösunda blåst på pengar och där en annan av deras chefer också ljög för att jävlas med honom i något som påverkade inte bara honom utan även hela hans familj. Han har efter över 1 år fortfarande inte fått alla pengar. Stället där han arbetade gick också åt helvete, nästan alla har slutat förutom dom som gjort exakt som cheferna sagt utan att säga emot, dom har fått förmåner som lite bättre scheman m.m. medans andra som stått på sig blir utsatta för mobbing och trakasserier av cheferna.
 
Jag vill varna alla för Frösunda, börja inte arbeta där. Dom får det att låta som guld och gröna skogar men i själva verket sparar dom in pengar på alla verksamheter och gör livet till ett helvete för dom anställda som säger ifrån när dom blir orättvist behandlade. Sätt aldrig era funktionshindrade barn, era gamla föräldrar eller någon annan på ett boende som drivs av det företaget. Till alla kommuner, låt inte Frösunda gå in och ta över några boenden från er.
Gör det bara inte, det är ett bluff-företag som endast är ute efter att tjäna pengar och inget får stå i vägen, varken deras kunder eller personal.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad är det

Svar: Ett privat vårdföretag.
Hanna

2015-03-06 @ 14:18:47
Postat av: Linda

Undrar om din chef hette Jenny?

Svar: Nej det hette hon inte.. Har du också haft dålig erfarenhet av Frösunda eller?
Hanna

2015-04-28 @ 18:30:39
Postat av: Linda

Har precis sagt upp mig....orkade inte länge, såg hur mina kollegor blev behandlade, ville inte vara passiv.

Svar: Bra gjort! Det var första och sista gången jag arbetade för dom... Verkar som att alla chefer är likadana.
Hanna

2015-05-03 @ 21:36:44
Postat av: bra gjort

Hej jag jobbar via Frösunda ä är ockaå väldigt trött på deras sk kollektivavtal Bull shit säger jag bara har varit anställd i 6 år å fått löneförhöjning 1 gång å inte mer inte ens ingått i en individuell löne ökning men nu har jag stått på mig att säga upp mig men tycker så synd om barnet jag jobbar med att den individen skall lida pga Frösundas skit behandling av personal tråkigt att det skall behöva vara så men du har gjort rätt i att sluta bra jobbat. Mvh kvinna i ung ålder

2016-08-09 @ 20:44:39
Postat av: bra gjort

Hej jag jobbar via Frösunda ä är ockaå väldigt trött på deras sk kollektivavtal Bull shit säger jag bara har varit anställd i 6 år å fått löneförhöjning 1 gång å inte mer inte ens ingått i en individuell löne ökning men nu har jag stått på mig att säga upp mig men tycker så synd om barnet jag jobbar med att den individen skall lida pga Frösundas skit behandling av personal tråkigt att det skall behöva vara så men du har gjort rätt i att sluta bra jobbat. Mvh kvinna i ung ålder

Svar: Usch vad tråkigt! Jag hoppas att du orkar ta kampen emot dom och att du hittar något annat, bättre jobb. Du har facket på din sida om du är med där.
Hanna

2016-08-09 @ 21:49:34
Postat av: Anonym

Hej jag jobbar också via Frösunda och är jätte nära på att säga upp mig! Har också gått inne med lön. De erkänner inte att det är den som gör fel fast än jag har bevis på alla dagar jag har jobbat, de kommer alltid med bortförklaringar! Är så jäkla trött på detta!
Jobbade inte idag men åkte in för att en arbetskollega bröt ihop och storgrät.. Ska det behöva vara så??!?!? Vart ska man vända sig? Varför är det ingen som reagerar? Vi hade det sååå bra inom Nytida till dem här idioterna tog över. Vi var 11 ordinarie från början och nu är vi vara 4st kvar, vi går på knäna! Vart kan man bända sig? "Facket" är ju också bara skit!!
Mvh en jätte trött och ledsen tjej😰

Svar: Usch vad jobbigt! Men jag vet hur dom är, Frösunda kör över folk och jag förstår inte hur dom kan få fortsätta existera. Jag fick superbra hjälp från facket så mina tips är att gå till facket, skriv ut allt som du har jobbat samt dina lönespecar så du har bevis. Och det är ju faktiskt så att det är kommunen som låter Frösunda ta över så det kan vara en idé att ringa kommunen och flagga för hur Frösunda jobbar. Får kommunen tillräckligt många klagomål så måste dom till slut göra något.
Hanna

2016-09-27 @ 19:14:59
Postat av: Anonym

Hej jag jobbade också för Frösunda Lss och blev utsatt för samma sak mobbning och utskällning , blev anställd pga av Att jag hade så bra och mycket erfarenhet av dokumentation men fick sen höra att jag dokumenterar för mycket och gör så att mina andra kollegor ser dåliga ut !? Man bah vafan ? Hon skrek och skällde ut mig och sa en massa lögner det var de värsta jag vart med om sen gick chefen " in i väggen " så då var det som att de va okej att hon skrek på mig eftersom hon var ju så psykiskt dålig ?! Jävla idioter ! Blåste på pengar gjorde dom
Också och sket fullständigt i boende jobbade där i tre år och fyra chefer under tre år och den ena va värre en den andre !!!! Värsta företaget som
Finns stackars alla som
Bor på Frösunda boende :(

2016-10-11 @ 14:21:48
Postat av: Anonym

Det Stämmer ett riktigt äckligt skit vinstdrivande företag. Det borde granskas.
Cheferna har en huvudsaklig uppgift i varje avdelning/gruppbostad och det är att skära ner på personal och spara en massa jävla pengar. cheferna på frösunda kämpar aldrig för sin personals rättigheter och cheferna tilldelas bonusar när de har lyckats dra ner... Dom som jobbar på golvet får aldrig smaka på kakan och det är dom som får mest skit.

2016-10-20 @ 17:08:43
Postat av: Anonym

Verkligen inget bra företag de bryr sig inte om människor bara pengar

2017-09-01 @ 22:58:04
Postat av: Sandra

Jag hatar Frösunda & önskade att jag aldrig satt min fot där!
Sa upp mig i Januari & är nu fri dom, trodde jag. Tills jag fick en skuld på 6000, några dagar senare fick jag brev om att skulden hamnat på 18000. Jag strider nu detta tillsammans med facket! Fick en skuld förra året också efter mammaledighet, där blev de mer än en månadslön. Så trist, och jag mår så sjukt dåligt då jag inte har dessa pengar..

Svar: Va?! Helt jävla galet! Frösunda är hemska och jag förstår inte vart dom rekryterar sina chefer eftersom alla verkar vara precis likadana. Hoppas du vinner över dom!
Hanna Hämäläinen

2018-04-23 @ 16:46:40
Postat av: robertohf69

My up to date web outline:
http://alta.post1.telrock.org

2018-08-16 @ 07:37:10
URL: http://everett.web.telrock.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0