När man vet att man skaffar barn med helt rätt person

Jag: "Tänk vad hemskt om vår son kom som typ 15 åring och sa att han inte vill vara kille och att han hellre vill vara tjej istället. Vad hemskt, vad gör vi då?"
 
Sambon (är tyst i några sekunder innan han rycker på axlarna): "Då har vi väl en dotter istället."
 
 
Där och då visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Jag trodde sen innan att han är rätt, rätt för mig och rätt för vårt barn men just där och då visste jag. Jag visste att det inte går att få bättre, att jag inte kan hitta någon med mer lika värderingar som jag har. Jag blev där och då säker på att vad som än skulle hända med oss eller mig i framtiden så vet jag, jag vet att jag ger vårat barn rätt pappa. Jag vet att vårt barn får dom bästa föräldrarna med sunda värderingar och jag vet att oavsett vad så kommer vårt barn vara högt älskat. Jag kommer inte svika och inte heller pappan och vi kommer lära våra barn att vara sig själva och att vara starka individer.
 
Jag tänker på den stunden nästan dagligen och blir lugn. Jag ser hans axelryckning framför mig och hur han svarar så självklart. Det är så självklart att han kommer älska det här barnet precis lika mycket oavsett utseende, sexuell läggning eller kön. Och där och då blev jag 100% säker på att jag ger det här barnet och våra framtida barn precis rätt.
 
 
(P.s. När jag sa att det vore hemskt och frågade vad man gör så menade inte jag att det vore en besvikelse för mig. Jag tycker det är hemskt att folk mår dåligt över sin hudfärg och sitt kön, något som är så svårt att påverka att det hade krossat mitt hjärta om jag fick höra att vårt barn hatade sitt kön. Det är inget någon ska behöva göra, ingen ska behöva gå igenom en sådan sak. Men skulle det hända vårt barn skulle jag stötta vilket beslut den än tog i den frågan.)

Thailand - To paradise and back

2,5 vecka i Thailand. I värmen, på dom olika öarna, på stränderna, i havet, i paradiset, i huvudstaden... Jag gillade det, det var skönt att ta dagen som den kom. Att knappt ha några som helst planer i förväg, bara göra det man känner för. Massager nästan varje dag. Solen. Sena kvällar med mat precis vid havet. Vänner. Kärleken. Precis vad jag behövde.
 
Våra första 2 dagar i Koh Samui.
Vi bodde på OP Bungalows precis vid Chaweng stranden.
Senare under resan var vi även vid Lamai stranden men åkte tillbaka till Chaweng efter ett dygn. Chaweng var lugnt, inga vågor, mycket som var öppet på stranden hela kvällarna men ändå lugnt, inte så mycket liv och fest även om folk rörde sig där hela tiden.
På Lamai var vågorna så höga att det knappt gick att bada och på kvällen var det helt dött.
 
 
 
Efter våra 2 första dagar mötte vi upp mina fina vänner Sofie och Laaleh och åkte till Koh Phangan med dom. Där var vi Torsdag-Måndag.
Var med på Full moon party som inte riktigt var min grej sådär gravid och spiknykter bland en massa väldigt fulla och höga ungdomar. Hade förmodligen haft skitkul för ett par år sedan som partydjur och singel men jag lämnade dom andra strax efter midnatt och gick och la mig, då hade jag gjort mitt. Nu tyckte jag mest att det var tragiskt och skrämmande att se hur lite kontroll många har på sig själva när dom festar utomlands.
Jag har tidigare kunnat parta och vara ute till tidig morgon utomlands, dansat på bardiskar och tagit bodyshots men jag har alltid kunnat ta hand om mig själv och mina vänner, jag har alltid veta vart jag är, vem jag är och vart jag bor när jag festat på annan ort. Som spiknykter såg jag allt för många unga tjejer och killar som inte alls hade koll och det är skrämmande.
 
Men jag blev kompis med en katt som bodde utanför vår bunglow! Jag döpte henne till "Katten", köpte mat till henne, försökte lära henne svenska och hon kom alltid springandes när jag ropade. Ja, jag saknar henne och pratar fortfarande om henne. Och ja jag har förmodligen någon lindrig hjärnskada men jag är en kattmänniska och det är faktiskt en sorg att jag fått ge bort min älskade katt pga allergi som förvärrades.
 
 
    
 
 
Efter dagarna i Koh phangan åkte jag, sambon samt mina vänner vidare till ön Koh Tao och var där Måndag -Onsdag innan vi lämnade mina vänner och åkte tillbaka till Samui igen för att tillbringa dom sista dagarna ensamma där innan flyget till Bangkok gick.
 
 
 
Och våra sista dagar tillbringade vi i Bangkok med massa shopping! Vi åkte till en enorm marknad som man absolut inte får missa om man åker dit. Den heter Chittapong, chuttachik, chuttachak, chittachak... eller nått sånt.
12 hektar och över 15 tusen stånd och mycket var redan så billigt så man inte ens behövde pruta på grejerna. Vi knallade runt där i 3 timmar men såg inte ens hälften. Vet inte ens om vi hann se en fjärdedel. Den får man inte missa! Hade dom haft öppet varje dag hade vi förmodligen hängt där varje dag också.
 
Vi råkade dock hamna där mitt i Thailändarnas nyår vilket är en miss då dom firar med att ha vattenkrig i 3 dagar i sträck. Jag kan förstå att det är en kul grej, men inte i 3 dagar kanske... Vart man än gick utomhus så blev man blöt, folk stod med vattenpistoler och stora hinkar med vatten överallt och alla marknader och sevärdheter har stängt för det går inte att komma fram någonstans så vi tog det lugnt på olika köpcentrum istället.
 
 
 
 
 
Att tänka på innan om ni åker till Thailand:
 
♦ Det är ett väldigt vackert land, vissa ställen ser man sig omkring på och kan inte annat än tänka att man faktiskt befinner sig i paradiset. Men det är också väldigt hemskt. Det är smutsigt, luktar illa, mycket prostutition och fattigdom m.m.
 
♦ Jag vet att många åker med småbarn, det är dock inget jag någonsin kommer att göra då jag såg hela landet som en enda fara. Åkte man taxi på öarna så satt man på flaket på bilarna utan bälte och i vissa kunde man knappt ens hålla i sig. Inte ens i taxibilarna i Bangkok fanns det bälten. Det är alltså med andra ord kört för er att sätta fast era barn i bilen och bilbarnstol är bara att glömma. Dessutom kör dom som idioter.
 
♦ Åker ni taxi i  Bangkok så åk på taxameter och om chauffören säger nej så byt taxi. Det är i princip gratis att åka på taxameter.
 
♦ Är ni på någon av öarna så ta en båttaxi över till andra stränder och andra små öar. Det är så himla vackert.
 
♦ Man behöver faktiskt inte alltid pruta. Många turister prutar överallt bara för prutandets skull men ibland får man redan från början ett så billigt pris att det bara är att hala fram plånboken och betala. Får du t.ex betala 27 kr för en jättesnygg väska så behöver du inte dra det lägre. Tänk på att dom tjänar betydligt mindre än vad du gör. Du klarar dig utan att pruta ner den där väskan 3 kronor till.
 
♦ Ät maten och riskera magsjuka. Håll er inte till tråkiga turisträtter som typ pizza. Ät thaimaten, prova olika sallader, köp deras frukttallrikar och drick deras fruktsmoothies. Annars missar ni något.
 
♦ Åk inte till ett land som Thailand och bo kvar på ett och samma ställe och hotell i 2 veckor, det finns så mycket annat att se också och det är billigt att ta båtarna över mellan öarna.

30%

Vi såg en film om alkohol i samband med graviditet och båda blev chockade. 30% dricker alkohol minst en gång i månaden när dom gravida.
 
Det är alltså 30% av alla gravida som jag anser har alkoholproblem, för det är för mig enda anledningen till varför man inte skulle kunna avstå från alkohol för sitt barns skull.
 
30% skiter i att deras barns bokstavligen badar i alkohol, att alkoholen hamnar i fostervattnet och i deras små kroppar och blodomlopp.
 
ALL alkohol du dricker som gravid passerar raka vägen ut till barnet, så dricker du ett glas vin så har ditt barn ett helt glas vin i sin kropp. Dricker du två klunkar öl så har ditt barn fått i sig två exakt lika stora klunkar öl. Det krävs inte mycket alkohol för att ett litet foster ska ligga medvetslös. 30% struntar i detta, 30% sitter med sin alkohol och har kul medans deras bebis förmodligen ligger medvetslös av en rejäl fylla i magen.
 
30% bryr sig inte alls om sina barn. 30% av alla gravida borde inte ha blivit gravida från början då det uppenbarligen är ett ansvar dom inte kan hantera. Dom kan inte ge några månader av deras liv åt deras barn, för deras barns välmående. Dom kan inte strunta i det som är direkt farligt för deras barn.
 
30% av alla gravida dricker minst en gång i månaden och tycker att det är okej. Är inte människan ett sjukt släkte så säg?!

RSS 2.0