Och så var det över för detta år

Det blev en fin jul! Måste säga att jag har tur med vilken underbar familj Anders har. Dom är varma, omtänksamma och roliga. Det är faktiskt första gången jag har svärföräldrar som jag smsar och ringer och som smsar och ringer till mig spontant! 


Vi åt lite för mycket mat (jag kommer förmodligen vara uppsvälld fram till maj), spelade spel, jagade galen 1 åring, dansade runt i huset och så kom tomten förbi med maaassor av paket. Kändes dock tyst och som att hälften fattades vid middagsbordet haha. Vi var 7 personer och när vi firar med min familj så är vi 17 personer (varav 10 barn!) så ljudvolymen är hög, det är folk lite överallt och halvt kaos vid julbordet 😁 men det är så det alltid har varit och jag älskar det! 

Bjuder på lite bilder från julen :) 


God jul!

Förra året bestämde vi oss för att fira varannan jul med min familj och varannan med Anders familj eftersom vi nu har barn och ingen av oss vill fira utan henne. Förra julen var vi med min familj och nu är det då dags för första julen med Anders familj! 

Jag har tidigare haft ångest över det och inte alls sett fram emot det. Dels för att förra julen var min första jul någonsin utan mamma men då var jag ändå tillsammans med mina syskon och deras barn. Nu ska jag fira utan både mamma och mina syskon. Det har varit jättejobbigt! 

Nu känns det dock bättre. För ett par veckor sedan började det kännas bättre och nu ser jag fram emot det. Det blir andra traditioner och andra människor men det blir nog kul ändå :) Och nästa år får jag fira med mina syskon igen. 

Imorgon blir det en vända till mammas och pappas grav för att önska dom god jul ❤️

(Och kan vi inte alla bara komma överens om att det blir en vit jul? För alla barns skull, dom förtjänar en fantastisk jul utan fulla vuxna)


I don't shine if you don't shine


När karma tar en...

Jag skrev ju ett inlägg för några dagar sedan där jag hånade Anders för hans mancold. Nu ligger jag här själv, kommer knappt upp ur soffan och har bett Anders komma hem tidigare från jobbet för att ta hand om Ebba. 


Jag tar tillbaka allt jag skrev tidigare. 


Hur får man ett förhållande att hålla?

Vad tror ni är viktigast för att få ett förhållande att hålla? Speciellt efter att man fått barn? 


Jag skrev ju för ett tag sedan att det krisat lite på hemmaplan. Vi pratade dock ut ordentligt och båda har ansträngt sig vilket har lett till att det nu är bra mellan oss igen. Jättebra. I samband med krisen så pratade vi mycket om vad som behövs för att ett förhållande ska hålla i längden. Det är ju lätt att svara "minst en datenight i veckan, sex minst varannan dag och åka på massa resor tillsammans". Inte lika lätt när man fått barn. Så hur gör man då för att inte vardagen ska ta över? 

Hos oss går kvällarna ut på att natta dottern vid 18.30-19, sen laga middag och så äter vi framför någon serie med lite tända ljus eller en brasa. Väldigt mysigt men samtidigt enformigt när varje dag ser ut så. Jag måste dock säga att jag trivs med det. Jag gillar det där enkla familjelivet och tiden tillsammans, man behöver inte alltid hitta på saker. Sambon är dock lite mer rastlös av sig. 

Så vad tror ni är nyckeln till ett långt och lyckligt förhållande? 

Jag tror att det är mycket beröring och komplimanger. Tänk inte att din partner är jävligt snygg idag utan säg det! Ligg inte i varsin del utav soffan och titta på tv utan ligg bredvid varandra, håll varandra i handen. Det måste inte handla om sex utan det kan vara en extra puss i förbifarten, en strykning med handen över din partners rumpa, en lång kram... det kan vara så enkelt. 

Jag tror att det är att hitta på saker både tillsammans men även på egen hand. Våga fixa barnvakt för att göra roliga saker och ha vuxentid tillsammans. Dom få dagar man går ute utan barnvagn och bara kan prata på ett vuxet sätt och hålla varandra i handen är guld värda! 
Det ger även mycket positiv energi att gå ut och ha kul med sina vänner. Skratta, snacka skit och bara vara för att sedan komma hem och få berätta om allt roligt som hänt och få krypa ner i sin partners famn. 

Jag tror att det är viktigt att sova tillsammans. 
Och med sova tillsammans menar jag att dela säng. Utan barn i sängen eller att den ena sover på soffan för att barnen tagit över sängen. Jag tror att det är jätteviktigt med kroppskontakten, att kunna ligga i sängen och prata, skratta, kittlas, ha sex m.m och få vara vuxna för att behålla gnistan och inte bara vara föräldrar. Det blir liksom den enda platsen i hemmet där man inte måste vara föräldrar i första hand. 

Jag tror att det är dom viktigaste sakerna för att ett förhållande ska behålla gnistan även i den "tråkiga" vardagen med serier, blöjbyten och vakna nätter. För med trötthet i kroppen går det inte att komma undan att man ibland blir irriterade på varandra och då är det viktigt att ha allt det där andra. När vi krisade så glömde vi komplimangerna och dom spontana beröringarna vilket ledde till att båda kände oss åtsidosatta av varandra, sedan vi båda började tänka oss för har det gått mycket bättre! 

Hur gör ni hos er? Ensamtid istället för Kent

För några månader sedan när Kentbiljetterna skulle släppas så frågade Anders kompis om nån av oss ville gå med hans flickvän då han själv inte gillar kent och hon är ett stort fan. Vi båda sa att vi kan tänka oss att göra det. Vi bestämde snabbt att vi samtidigt ska unna oss en utekväll tillsammans efter konserten och en natt på hotell. 


För ett par veckor sedan fick vi veta att kompisen bara bokat 2 biljetter så vi kom tillsammans överens om att Anders skulle gå på konserten med kompisens flickvän medans jag och hans kompis skulle käka lite middag, ta nån drink och vänta in dom. Lite swingers ni vet! 😁

Barnvakten fixad! Hotellrummet bokat! Och Anders kompis blir sjuk! Så för tillfället ligger jag ensam på ett hotellrum inne i stan (och glömde köpa godis!) medans Anders är på konsert med sin kompis flickvän. Lite komiskt måste jag säga haha! Men ändå rätt skönt. Det är sällan man får tid ensam och i tysthet utan en massa måsten som småbarnsförälder så det är nog välbehövligt. 

Efter konserten ska vi i alla fall ta tillfället i akt och slå klackarna i taket tillsammans! Det var ju typ 2 år sedan som vi var ute tillsammans så det blir nog kul med några drinkar och kanske lite dans och hångel på dansgolvet 😉


PS. Jag laddade precis ner blogg.se appen (bättre sent än aldrig). Den verkar jättesmidig så blir nog mer och mer inlägg här. Kanske lite mer spontana inlägg "i farten" med bilder och så. Det har ju inte varit min starka sida förut ☺️


När män blir förkylda

Kan vi tala om det här med mancolds? Alltså män som är förkylda. Anders var hemma nästan hela förra veckan. Han var förkyld och det var skiiitsynd om honom, han nös i maten, hostade, gnydde och behövde sovmorgon. Han kunde inte ta dottern så mycket eftersom han inte ville smitta henne och så var han tvungen att vila lite mitt på dagen också. Det var jättesynd om honom!
 
Sist jag var sjuk och inte kunde sova pga täppt näsa och astmaanfall så hade jag hand om dottern själv hela dagarna och nätterna eftersom sambon jobbade. Jag skulle handla, promenera, leka med barn och allt det där, precis som vanligt. Och det gick riktigt bra, jag överlevde och likaså dottern!
 
Konstigt det där, hur otroligt sjuka män blir. Men jag klagar inte över att jag fick ha sambon hemma några dagar extra, jag älskar våra lediga dagar ihop! Familjetid är den bästa tiden, även när det är assynd om sambon.

Kan vi prata bhar?

Okej nu ska vi gå igenom ett skitviktigt ämne! Bröst och bhar. Läs noga nu och sprid vidare!
 
Sedan jag blev gravid och mina bröst svällde upp till Pamela Anderson storlek så har jag haft det omöjligt att hitta bhar som passar bra. Jag har kollat mycket på twilfit och hunkemöller och har alltid slutat med att jag köpt någon tråkig historia på hunkemöller som passat hyfsat bra. Jag har inte kunnat köpa något snyggt eller sexigt då det inte finns i min storlek. Både på twilfit och hunkemöller har dom mätt mig och kommit fram till att det är storlek 75H jag ska ha. Och sedan har det tagit typ 1 timme för dom att hitta en passande bh till mig. Jag avskyr numera att handla bhar.
 
I helgen promenerade jag och sambon på Götgatan inne i Stockholm när vi gick förbi en affär som heter Samiras underkläder. Dom gjorde reklam för att dom har storlek A-K och sambon tyckte att vi skulle gå in. Jag hade ingen större lust eftersom jag numera hatar att prova ut och köpa bhar men han stod på sig och vi gick in. Där inne sa dom att jag skulle gå in i "bh-rummet" och sa att det går fort, tar inte mer än 5-10 minuter (här var första gången jag svor lite för mig själv över att vi gick in och blev sur över hur oseriöst ställe det är om dom säger att det tar 5-10 minuter. Det tar aldrig 5-10 minuter för mig.) Men sambon tryckte på igen och sa åt mig att gå ner och prova. And so I did.
 
Kvinnan (som jag antar är Samira så jag kallar henne det nu) sa åt mig att klä av mig på överkroppen och sa direkt att jag har fel storlek på min bh men jag stod på mig, dom har minsann mätt ut 75H till mig. Hon sa åt mig att ta av bhn och så tittade hon på mina bröst i några sekunder innan hon gick och grävde fram något ur lådorna. En sexig historia och jag höll på att sätta i halsen. Samira vägrade tala om för mig vad det var för storlek utan hjälpte mig bara att ta på den OCH DEN SATT PERFEKT! Varenda bh hon tog fram satt som en smäck och hon förklarade vad som är viktigt att tänka på när man köper bh.
 
Jag köpta 2 bhar, en vardags och en riktigt sexig historia som även sambon älskar (vilket inte är så konstigt med tanke på att han inte har sett mig i en sexig bh på 2 år). Dom är lite dyrare än i "vanliga" affärer men sååå värt det att hitta något som verkligen sitter perfekt! Det visade sig att jag har 65GG och det räckte alltså för Samira att bara titta på mig för att se det! Den ena kostade 600 kr och den andra bhn kostade 650 kr men dom har bhar från 500 kr och uppåt, det är min storlek som är lite dyrare. Och det nästbästa av allt? Jag skrev in mig i deras register där dom fyller i vilken storlek jag har och vilka modeller som passar mig så om sambon nångång vill överaska mig med nya underkläder så kan han bara gå dit och säga mitt namn så plockar dom fram rätt åt honom! Hur fantastiskt?!
 
Jag kommer på riktigt aldrig mer köpa en bh någon annanstans än på Samiras underkläder! Dom säljer även badkläder så gissa vart jag ska shoppa bikini till våren :) Så värt varenda krona att äntligen hitta rätt storlek och äntligen få köpa snygga/sexiga bhar igen, nu jäklar ska sambon bli överraskad nån kväll när han som minst anar det! Haha
 
Gör er själva (eller era flickvänner/fruar) en tjänst och gör ett besök hos Samira! Det ligger på Götgatan, jag säger nr 23 men sambon säger nr 40nånting.
Vid Götgatsbacken. Google it! 

Äntliiigen!

Jag har skällt, bett snällt, ringt högsta chefen i kommunen och skällt ännu mer. Jag har mailat politikerna i kommunen och ifrågasatt hur det kan se ut såhär. Minst ett par gånger i veckan har jag kontaktat någon i kommunen. Kort sagt - Det finns inga förskoleplatser i kommunen och vi fick för ca 1 månad sedan reda på att vi kanske får vänta enda tills Augusti på en förskoleplats!
 
MEN idag blev vi erbjudna en plats på en förskola inom gångavstånd! Jag har frågat runt vad folk tycker om den och har enbart fått positiva kommentarer. Det är en otrolig lättnad, som en sten som lyft från mina axlar! Äntligen har vi en förskoleplats, Ebba börjar i Februari och då kan vi börja arbeta som vanligt igen. Lite ångest har jag över att främlingar ska ta hand om mitt barn men jag tröstar mig med att hon inte kommer behöva gå så många timmar i veckan eftersom jag arbetar nätter och har långa men få arbetspass i månaden.

Skillnaden på jobb och jobb

Mitt jobb: Vi har aldrig fått åka iväg på planeringsdagar eller liknande. Julbord får vi vissa år men då ingår alltid att vi ska städa själva efteråt, därav att jag vägrar gå. Av princip. Även utbildningar är det bara att drömma om.
 
Sambons jobb: En resa per år för alla anställda samt deras respektive. Nu senast var i våras då vi var i Idre en weekend, mat och dryck ingår (året innan det var vi i Spanien). Julbord varje år för anställda samt alla respektive, mat och dryck ingår självklart... Utbildningar och kick-offs har dom tamefan jämt också.
 
 
Sååå att... Någon som har ett jobb med bra villkor att erbjuda? Finns en frivillig här i så fall *räcker upp handen jättehögt*.

Märkt för livet av kärlek

För mitt livs största kärlek. Översta texten är tatuerad med hennes pappas handstil och med texten menar jag att jag aldrig kommer vara högre än vad Ebba är. Hon är min andra halva, en reflektion av mig i en annan person. Om hon inte mår bra så mår inte jag bra. Skiner inte hon så skiner inte jag. Är hon stark så är jag stark, är hon svag är jag svag. Hon är det viktigaste jag någonsin kommer att ha och jag kommer aldrig vara bättre än vad hon är. Skiner hon så skiner jag, hon är min styrka! (Såg i efterhand att hela tatueringen inte syns! Det står "I don´t shine if you don´t shine")
 
 
Jag hade sedan innan texten "With every heartbeat" tatuerat för pappa. Med dom orden menar jag att jag bär honom med mig i varje hjärtslag. Men också att jag kommer sakna honom i varje hjärtslag. Jag ville ändra så att betydelsen för den tatueringen även gäller mamma. Min älskade, saknade mamma. Så det fick bli ett M som är pappas första bokstav och ett V som är mammas första bokstav som bildar ett hjärta tillsammans.
För nu bär jag dom båda och saknaden av dom båda med mig, i varje hjärtslag.
 
 
(Och är det någon som har något negativt att säga om att jag har tatuerat mig med sambons handstil så vill jag bara påminna om att jag har skaffat barn med honom. Det är större än en tatuering. Och oavsett vad som skulle kunna hända i framtiden kommer han alltid vara Ebbas pappa och för det kommer jag älska honom för alltid.)

RSS 2.0