Hejåhå

Ebba blev sjuk i söndags och i tisdags var jag helt säker på att hon skulle kunna gå till förskolan på onsdagen, tills både hon och jag fick feber igen på eftermiddagen! Alltså kom igeeeen! Anders har fått vabba hela veckan och hon blir hemma även imorgon. Anders var i alla fall på vc med henne idag och det är inget allvarligt :) 

Och så läste jag i veckan att det går vinterkräksjuka på förskolan... alltså jippiii, nu räknar både jag och Anders med att vi alla ligger kräksjuka i slutet av nästa vecka 🙄😑 Jaja... nog med sjukdomar! Dags för mig att bege mig mot jobbet igen, har jag sagt att jag trivs skitbra?! 


Sådärja

Jag och Anders har inte kunnat enas om stolar till köket så därför har vi inte kunnat köpa matbord och stolar dit sedan vi flyttade in. Som vi har tittat och diskuterat! Men äntliiiigen! Äntligen kunde vi enas om detta och äntligen har vi möbler även i köket haha. Även om vi vant oss vid att äta i matsalen så gör det ju ganska mycket att ha möbler även i köket. 


Vårt kök ser annars inte superfint ut. Det är inget fel på det förutom att trä inte riktigt är vår smak men det får vara för ett tag. Sen när vi har råd så kommer vi ta tag i att göra om köket men det kommer dröja ett par år i alla fall. Vi har andra projekt vi prioriterar innan :) 
Bordet och stolarna kommer från Mio och heter Hanna, det var som om dom talade till oss haha! 

Förövrigt så gick nån propp igår och jag har inte fått något element att funka sedan dess, vilket jag upptäckte inatt när det var typ minusgrader i sovrummen. Jag håller på att frysa till is för tillfället och fötterna är som kylklampar. När källaren är den varmaste våningen i huset, då är det fan riktigt illa! Tydligen är det värmepannan som inte gått igång efter strömavbrottet och jag har varit där nere och flipprat på knappar. Fick den att låta till slut men har ingen aning om ifall den är på eller om den låter för att jag har förstört den för alltid. Det visar sig. 

Åh det ljuva livet i ett äldre hus! Sjuk 🤧

Jag har varit jättesjuk i 1 vecka nu! Att jag är småsjuk är inte alls konstigt men nu har jag varit riktigt risig i en hel vecka och det känns liksom inte som att det går åt det friskare hållet heller. Jättekonstigt. I tisdags skulle jag åkt hem till en vän som fick barn för några veckor sedan men fick ställa in det (igen!) och igår skulle jag på bio och middag med en annan vän men fick ställa in det också. Så jäkla surt. Nu hoppas jag verkligen att jag mår bättre till helgen nu, jag ska i alla fall vila massor idag och imorgon och hålla tummarna. 

Till och med Anders har varit hemma sjuk den här veckan, han som typ aldrig är sjuk annars. Han är fortfarande inte frisk men kände att han har för mycket att göra så han åkte till jobbet idag i alla fall. Själv så har jag lämnat Ebba på förskolan och ska hoppa i säng igen. 


Dagens fundering

Vi har en ismaskin på frysen och igår fick jag veta att den tydligen gör isen själv. Nu undrar jag hur? Igår kväll var den halvfull, imorse var den full. Hur gör den? Vart gör den isen? Hur funkar det? Varifrån kommer vattnet som gör isen? Vart blir iskuberna till? Jag kan inte släppa tanken. 


Nejnejnej

Det har hunnit bli kaos här hemma. Grejer överallt, diskbänken belamrad med massa småsaker som vi inte än bestämt plats åt, en hel säck med mina kläder är borta så jag har bara 1 par jeans nu och ouppackade badrumskartonger. Jag och Anders hade bestämt att vi skulle ta ett ryck igår kväll och fixa till allt men så vaknade jag igår efter mitt nattpass och mådde skit, ont i öron, hals och kropp. Hoppades att det skulle vara trötthet men när Anders kom hem så mådde han lika dåligt han så fixandet här hemma blev uppskjutet och vi la oss 20.00 haha. 

Visar sig nu när jag vaknade att nej, det är inte bara trötthet för jag mår fortfarande bajs, så fick avboka dagens planer och nu ligger jag här i sängen. Ångest inför morgondagen när jag går på pass 1 av 3. Har liksom varken tid eller lust att vara sjuk och med nytt jobb så är det ju bara att gilla läget och jobba hårt ändå. Men hoppas att det blir bättre! Nästa vecka är jag ledig och har ett par roliga planer som jag är taggad på! Idag måste jag dessutom ta tag i plockandet och tvätten här hemma. Men jag gör det senare, nu fortsätter jag krama min kudde ett tag till... 


-

Här ska jag bjuda på något jag avskyr. Känner ni igen detta? 

"Nej men tänk om man skulle gå till gymmet innan man börjar jobba imorgon. Jag tycker ju om att träna men man går inte dit så ofta som man skulle vilja. Och så känns det som att man inte har tid."

Man! Man! VADÅ "MAN", DET HETER JAAAG!!! 
JAG funderar på ifall JAG ska gå till gymmet innan jobbet och JAG går inte dit så ofta som JAG skulle vilja. JAG!! 

Jag blir tokig på alla som hela tiden använder sig av man istället för jag. Vad är problemet? Var är era svenskakunskaper? Tillbaka till skolbänken för fasen. 


Ebbas sovrum

Ebba har lyxen att ha ett sovrum och ett separat lekrum. Sovrummet är alltså helt fritt från leksaker förutom lite nallar och böcker. Sååå skönt! Jag är dock avundsjuk på hennes garderober som är enorma 😄 Hennes kläder fyller inte ens en tredje del. Jag vill ha!! Jag ville till och med byta till hennes lilla sovrum men Anders sa nej haha. 


Vi ska sätta tapet i hennes rum men vi gör allt sånt allt eftersom vi har tid. Vi har fokus på dom allmänna utrymmena först och matsalen och vardagsrummet är klart när alla lister kommit upp, sen blir det nog dags för Ebbas sovrum. Hon har även fått en stor säng nu som hon är så jäkla stolt över. Hon har somnat direkt och sovit utan några uppvaknande dom 3 nätter hon sovit här. När vi pratar om huset säger hon alltid "Ebba stor säng" haha. Nya jobbet

I onsdags förra veckan var min första dag på nya jobbet. Det var bara möten och handledning hela dagen så jag hann bara se avdelningen jag ska jobba på en snabbis. Jag tycker dock att det var skönt att ha en sådan första dag för det gav mig en chans att gå runt i alla lokaler och hälsa på all personal. Jag kommer ju jobba nätter sen så då blir det inte att träffa så mycket annan personal än mina nattkollegor. Var 6e vecka har jag dock ett sånt här dagspass med möten. 


Det kändes i alla fall jättebra! Jag hoppas verkligen att jag kommer in bra i arbetet. Nu har jag varit ledig i 1 vecka, imorgon har vi planeringsdag och åker iväg för en heldag på ett slott (vilken lyx!! På tidigare jobbet har vi aldrig fått åka iväg på planeringsdagarna) så min första natt blir på torsdag. Spännande! Men verkligen en mjukstart för mig haha. 

Håll tummarna för mig nu! Detta är verkligen vad jag vill göra. Vardagsrum

Det är några som bett om bilder på huset så jag tänkte lägga in lite allt eftersom ☺️ Hur låter det? 


Tänkte börja med vardagsrummet. Vi ska måla ett hörn samt sätta en till tapetvåd och 2 lister, sedan är det nästan klart. Det är små saker som inte syns på bild och vi har inte hunnit fylla på helt och hållet med prydnadssaker. Detta är det mysigaste rummet i huset. Stor skillnad mot vårt gamla vardagsrum som var helt vitt och stort. Detta är mindre och så har vi valt en mörk tapet med inslag av guld. Eftersom matsalen och vardagsrummet sitter ihop så har vi valt att skilja dom åt i färger och inredning för att ändå visa på att det är två olika rum. 

Och så koskinnsmattan med guldinslag. 
Vad tycks? Idag gäller det. Eller nej, i 2 veckor har det gällt.

Idag går det riktiga flyttlasset! Men vi har kört på ganska bra nu i 2 veckor. Packat några kartonger i taget och packat upp i lugn och ro. Kläder raka vägen in i garderoberna m.m. Skönt att ha vissa saker färdiga redan istället för att stå med 100 kartonger som ska packas upp, möbler som ska sättas ihop och allt under en och samma helg. Det blir tillräckligt mycket kaos och tillräckligt mycket att göra i alla fall nu ett tag framöver. Jag är i alla fall ledig fram till onsdag så jag har lite tid på mig att packa upp i lugn och ro innan det är dags för jobb. 


Ebba sover hos farmor och farfar Torsdag-Lördag nu så vi kan greja bäst vi vill. Men jag längtar tills imorgon när hon kommer hem! Vi ska åka till gamla huset först och visa när det är tomt och säga hejdå innan vi åker hit och visar att alla möbler finns här nu. Vi har dock varit här så mycket och pratat mycket om att vi ska bo här snart så tror faktiskt att hon är med på noterna. 

Men en sak är säker - vi ska aldrig mer flytta! Aldrig. Speciellt med tanke på att vi har typ 150 kvm extra att samla grejer på nu. 


RSS 2.0