Sån där speciell kärlek

Ebba har 9 kusiner. Det är rätt många va? Jag kan inte riktigt svara på den frågan själv för jag själv har ca 50 kusiner men jag har förstått att 9 stycken är rätt många ändå va? 


I alla fall... Ebba träffar min systers 3 döttrar oftast. Dom är ofta hos oss och syrran är även barnvakt titt som tätt så Ebba känner sig hemma hos dom både dag och natt och har gjort sen start. Mina systerdöttrar är 12-16 år, alltså tonåringar. Man kan ju tänka sig att dom bara skulle intressera sig för smink och killar och hur man bäst smyger ut mitt i natten så mamma och pappa inte märker - men nej! Dom är så skötsamma och så fantastiska. Jag tänkte skriva om kärleken mellan dom och Ebba. Dom avgudar varandra. Systerdöttrarna tjafsar sinsemellan om vem som ska få göra vad med Ebba och Ebba ääääälskar att umgås med sina kusiner! Kärleken mellan dom är så otrolig att se. Precis som jag och mina syskonbarn varit nästan som syskon eftersom vi är så nära i ålder så är nu Ebba och dom nästan som syskon i perioder när dom ibland ses dagligen i en hel vecka. Dom leker, tjafsar, myser, tröstar, passar, kramar, busar, skrattar och allt det där andra fantastiska tillsammans. 


Jag älskar att umgås med mina syskonbarn. Ebba älskar att umgås med sina kusiner. Och jag älskar att se kärleken dom emellan. Tänk att ett gäng tonåringar kan engagera sig och vilja umgås så mycket med en liten "skitunge". Jag hoppas verkligen att det fortsätter så genom hela deras liv. Det är ju precis som när jag var tonåring, jag älskade ju att umgås med dom och var ofta och gärna barnvakt och det är kul att det gått vidare. Det är hjärtevärmande när kärleken är så tydlig. Och kanske, kanske går det vidare så att när Ebba är tonåring så kanske det är hon som leker och älskar deras barn. Vem vet...

(null)


Dåliga föräldrar? Eller?

Jag var på föräldramöte på förskolan. Vi pusslar lite för att det ska funka så Anders får komma hem tidigare från jobbet och så för att en av oss ska kunna gå iväg på föräldramötena men det är en självklarhet för oss, är det inte kris och katastrof så kommer vi. Det är ju stället där vår dotter tillbringar flera timmar i veckan, klart vi engagerar oss och går dom få gånger dom ordnar möten. 


Och som vanligt när jag satt där så förundrandes jag över hur få föräldrar som pallrat sig dit. Det går för tillfället 31 barn på Ebbas avdelning (till hösten ska dom bara vara 16 barn!! Jag är sååå glad!!), man kan ju tänka sig att vissa föräldrar är helt ensamstående och kanske har svårt att fixa barnvakt, nån kanske ligger hemma sjuk i magsjuka med hela familjen, någon kommer verkligen inte ifrån jobbet. 31 barn på en avdelning borde enligt mig innebära i alla fall 25 föräldrar på ett föräldramöte. Eller? Då har man räknat bort dom som verkligen inte kan just den dagen. Gissa hur många vi var? Har du gissat nu?


5. Vi var 5 föräldrar på plats. Hur galet är inte det? Nu förstår jag vad min egen mamma menade när jag var yngre och hon klagade på att det alltid bara var samma skara föräldrar som dök upp på föräldramötena. 5 av 31! Det är pinsamt! Pinsamt hur föräldrar kan vara så jäkla ointresserade av en verksamhet där deras barn tillbringar så mycket tid. Pinsamt och respektlöst. Respektlöst mot personalen som står där en tisdagkväll när dom hellre skulle vilja vara hemma med sina familjer, men ändå står dom där för att berätta och visa verksamheten och deras arbete för oss föräldrar. Vi som borde vara så jäkla intresserade av hur dom arbetar och varför. Och så dyker 5 föräldrar upp. Jag blir fan arg! Vad är viktigare än ditt barn och vad som pågår i ditt barns liv? 


En av punkterna var som vanligt vikten av att klä sitt barn rätt för årstiden. Kan säga så pass att dom tittade på oss föräldrar som var på plats och sa att dom kan hoppa över den punkten för det är inget problem för någon av oss. Jag är inte ens förvånad. 
Innan Ebba började på förskolan och jag tvingas tillbringa en del tid på förskolan och se andra barn så hade jag aldrig förstått varför en punkt på ett föräldramöte ska vara att tala om för föräldrar hur man ska klä sitt barn. Sånt vet man väl? Man känner väl när man går ut vilken typ av kläder som är lämpligt. Men nej, vissa människor gör inte det. Det finns fortfarande barn på förskolan som går i vinteroverall och vinterskor på sig! Detta medans andra barn springer i solen med keps och en tunn vårjacka. Man ser hur personalen försökt underlätta för det stackars barnet i vinterkläder genom att strunta i mössa och ha overallen öppen, men kom igen. Vad är det för fel på föräldrarna?! 


I helgen var vi på tivoli. En varm, men lite blåsig vårdag. Jag såg en annan familj där pappan gick i kortärmat och mamman gick i öppna ballerinaskor och kofta på sig. Sådär som man gör när det är varmt ute. Deras son hade tjock vinteroverall och vinterskor på sig. Hur är det rimligt? Vad är det för fel när man själv går i kortärmat för att det är så varmt men inte går i samma tankar kring sitt barn?


Jag tycker att detta är dåliga föräldrar. Helt ärligt så tycker jag det. Om du är så ointresserad av hur ditt barn har det på förskolan och vad dom gör att du aldrig bryr dig om att dyka upp på ett föräldramöte så är du en dålig förälder. Det är pinsamt! 
Om du fullständigt skiter i och låter ditt barn gå olämpligt klädd och må dåligt så är du en dålig förälder! Kanske handlar det om ekonomi för vissa. Jag förstår att alla inte har råd med olika sorters overaller för olika väder och hej och hå MEN då finns det alternativ. Köp begagnat, be om att få ärva av andra, kör hellre lager på lager då med "vanliga" kläder om du tycker att det är lite för kyligt för bara tröja och byxor ute, ta då på 2 tröjor istället när barnet ska ut! Förstår ni vad jag menar? 


Det finns så mycket dåliga föräldrar där ute. Det finns så många sätt att göra ett dåligt jobb som förälder också i och för sig. Och jag sitter inte här och påstår att jag är perfekt nu, för jag har mina brister som förälder jag också, dock handlar ingen av dom bristerna om att jag försummar mitt barn. Det måste ju finnas gränser. Folk som verkar bry sig såhär otroligt lite om sina barn och hur deras dagar är, hur är dom då hemma? Hur är dom bakom hemmets stängda dörrar? 


Pinsamt hörni. Skaffar man barn så ingår vissa saker. Man måste vara med på att ge sig in i hela karusellen med regelbundna måltider, blöjbyten, bråk, föräldramöten, utvecklingssamtal, vab, snor m.m och är man inte beredd på allt det där. Är man inte beredd att engagera sig tillräckligt för att gå på 1-2 föräldramöten per år - då kanske du inte ska skaffa barn. Fan vissa verkar tro att det bara är att skaffa barn, ta på dom fina kläder, sätta en rosett i håret och ta en massa bilder till instagram och alla följare där och där stannar föräldraskapets plikter. Tänk om. Gå på föräldramötena, ge ditt barn ordentlig mat och ordentliga kläder, överös ditt barn med kärlek och uppmärksamhet och sen, sen kan du sätta rosetter i håret och lägga in fina bilder på instagram. 

Tim

Såg dokumentären om Avicii och har bara ont i hjärtat nu. Han dolde inte sin psykiska eller fysiska ohälsa, han pratade vitt och brett om hur han mådde både med folk runt om honom och med kameran. Ändå försökte folk i hans närhet få honom att fortsätta turnera när allt han ville var att sluta. Tänk att pengar blir så viktigt att folk slutar se människan utan ser bara pengarna den människan kan tjäna åt en själv. 

Pressa inte någon som mår dåligt, speciellt inte av egoistiska skäl. Speciellt inte av ekonomiska skäl. Speciellt inte när det redan finns så mycket pengar att det räcker och blir över. När en person berättar för dig att den mår dåligt - lyssna då. Finns där. 

Jag vet inte vad som hände på det där hotellrummet men efter att jag sett dokumentären är jag övertygad om att det hade kunnat förhindras. Och det gör det bara ännu mer tragiskt. 

Flytta?

Sedan det blev vårväder och solen faktiskt tittade fram så har jag upptäckt att det kryllar av spindlar på våran altan. Sjukt jobbigt för någon som har fobi! Och härom dagen så tar jag tag och lyfter ett tvättberg nere i källaren och i mörkret ser jag bara något som springer iväg så jag kastar iväg tvätten och allt. Efter en stund ser jag att det är en jättespindel. Alltså jätte! Jag skämtar inte ens när jag säger att den nästan var i samma storlek som en snusdosa! Jag höll på att tuppa av men lyckades springa förbi den och upp och hämta ett glas. Jag la sedan glaset över den och så hade Anders något att ta hand om när han kom hem. 

Men tanken på den där jättespindeln har inte släppt... jag tänker alldeles för mycket på den och "finns det en så finns det flera" så jag är nu rädd för att gå ner i källaren vilket är sjukt opraktiskt när det är där tvättstugan är och tvätten är min uppgift. Så jag funderar på att sälja huset och flytta. Gärna nånstans där det inte finns spindlar alls faktiskt. 

Så gissa min lycka när jag råkade trilla över ett blogginlägg om spindlar där det står att det finns såna där grejer som man pluggar in i vägguttaget som håller spindlarna borta. Svindyra var dom men jag kommer minsann åka till affären direkt efter jobbet imorgon bitti och köpa på mig ett par till varje våning! Kräks på dom där äcklena. Håll tummarna för att spindelgrejerna hjälper, annars ser ni snart vårt hus ute till salu. Och håll tummarna för att Anders inte kollar kontoutdraget efter att jag varit och köpt dom där grejerna, kan hända att jag ligger risigt till då. 

Gifta vid första ögonkastet

Har ni sett det programmet? Jag tycker att det är sååå bra! Har följt varje säsong men denna hade jag helt glömt bort så har plöjt alla 7 avsnitt som låg ute inatt. Haha, helt sjukt ju, 7 avsnitt på en och samma natt! 


Längtar till söndag när dom sista avsnitten släpps! Det finns 1 par som jag verkligen tror på, även långt efter programmets slut. Men något som fascinerat mig varenda säsong är att det alltså är folk som söker dit och dom vet då att dom ska gifta sig och sedan bo ihop med en främling. Sen så låser det sig för dom och dom kan inte ha någon kroppskontakt och inte släppa den andra inpå livet. Det är så elakt mot den andra som sökt dit för att hitta kärleken men aldrig ens får en chans! Alltså söker man till ett sådant program så måste man ju räkna med att behöva pussa, krama och hålla hand med någon man inte är kär i. Hur ska man annars bli kär? 
Det par som det faktiskt finns en riktig chans för i denna säsong har ju gjort just det, dom har tagit på varandra från start. Dom har varit tydliga med att dom inte varit kära i varandra men dom har pussats, haft sex och visat varandra ömhet genom hela tiden ändå. Och vad händer? Jo dom verkar ju ha haft det skitbra ihop. Dom verkar ju jättekära och jag blir väldigt förvånad om dom inte väljer att fortsätta vara gifta i söndagens avsnitt. 


Sånt slöseri med andras tid att söka till ett sånt program utan att sedan gå in i det helhjärtat. Jag tycker uppriktigt synd om partnern som inte får nån chans. 


Aja, sjukt kul på måndag när jag jobbar nästa gång, då plöjer jag dom två sista avsnitten haha! Vi har jättelugnt på jobbet just nu, vi väntar in fler hyresgäster som ska flytta in och sedan blir det nog mer att göra på nätterna men än så länge har det varit noll action, därav allt tv-tittande. 

Poddar

Hallå! Har ni upptäckt poddar? Jag är rätt efter och har precis börjat lyssna på poddar, det är ju skitkul! Nu har inte jag kommit så långt i mitt lyssnande men tänkte ändå göra en liten lista och kanske tipsa någon av er samtidigt. Vad tror ni?
 
Den första podden du lyssnade på?
- Alla våra ligg. Har dock tröttnat nu, avsnitten är alldeles för korta så det känns som att man byter avsnitt mer än lyssnar på själva podden. Med reklam i också så blir det inte så mycket intressant sex-snack kvar, tyvärr.
 
Vilken podd lyssnar du på just nu?
- Just nu är det relationspodden med Bingo och Katrin som går. Jag har nyligen börjat lyssna och börjat om från början så jag är fortfarande på dom allra första avsnitten från när dom fortfarande var tillsammans. Alltså... Jag skulle väl inte skicka in någon fråga själv då jag tycker att det är sällan dom har vettiga svar på frågorna (men dom nyare avsnitten kanske är bättre?) men dom kan ju vara sjukt roliga att lyssna på! Nackdelen med poddar är väl att jag går runt ensam och brister ut i asgarv ibland, ser nog rätt sjukt ut ute bland folk.
 
Favoritpodden?
- Livet på läktaren. Lätt! Lyssnade snabbt igenom alla avsnitt från start och längtar nu till varje Söndag när dom släpper nya avsnitt.
 
Poddar du lyssnat på?
- Alla våra ligg.
- Livet på läktaren.
- En mörk historia. Mina favoritavsnitt var dom om Arbogakvinnan! (Hur läskigt att samtidigt som jag skrev detta började ett program om just arbogakvinnan på tvn?!)
- Relationspodden. Det kanske inte är relevant att ge vanliga svenssons tips som "skaffa 3 barnflickor, städhjälp, boka tvättbil som hämtar eran tvätt och res bort tillsammans en gång i månaden" typ som råd, MEN man skrattar som sagt en del och det väger upp dom ibland korkade svaren.
 
Hur ofta lyssnar du på poddar?
- Så fort jag får chansen! I bilen, på promenaden, i tvättstugan, när jag sminkar mig...
 
 
Har NI några poddtips till en oskuld som mig som inte har hunnit lyssna på så många än? Vet att jag lyssnat på ett avsnitt av nån podd med 2 män som jag tyckte var bra men minns fasen inte vad den heter så har inte hört nått mer av dom. 2 komiker har jag för mig att det var...

Work work

Sååå jag ska börja jobba på ett nytt ställe! Jag vet inte om jag har skrivit det innan men jag kommer inte gå tillbaka till min gamla arbetsplats. Igår var jag och träffade mina nya kollegor för första gången och jag har faktiskt inte ens vetat om vad det är jag ska jobba med innan igår.  Chefen har haft massor att göra och jag har inte velat tänka på jobb sedan sveket från mitt senaste jobb så vi har inte haft speciellt mycket kontakt. 

Igår fick jag dock en liten chock för det var inte alls vad jag  trodde att jag skulle jobba med - Jag ska få jobba inom psyk! Jag blev sååå glad för psyk och/eller missbruksvård är ju vad jag vill göra och är utbildad inom så det hade chefen tagit hänsyn till och därför flyttat mig dit. Jag börjar mitt första pass ikväll faktiskt och jobbar hela helgen. Jag hoppas verkligen att det blir bra det här. Ska bli sjukt kul att få lära sig mer om en ny målgrupp och jag känner mig peppad även om jag förstått att det nästan är jag som nattpersonal som förmodligen kommer få ta mest då psyk handlar mycket om ångest och dåligt mående nattetid.


Håll tummarna för mig nu! Jag behöver att detta blir bra. Och det är så otroligt skönt att chefen faktiskt flyttade mig utefter min kompetens men att jag ändå får fortsätta jobba nätter. 

Best secret

Jag har ett nytt beroende som heter Best secret. En shoppingsida som säljer märkeskläder, skor, heminredning, assecoarer m.m med väääldigt bra rabatter! Jag äger inga märkeskläder sedan innan för jag bryr mig liksom inte om märken. MEN NU! Nu ni, jag handlar märkeskläder till H&M priser och ibland även billigare än så. Hur bra?! Eller ja, inte jättebra för jag shoppar plötsligt massor 🙄 Haha! 

Best secret alltså, dom har allt till damer, herrar och barn! Men man måste få en inbjudan av någon för att få bli medlem så jag tänkte kolla med er om någon av er vill ha en inbjudan? ☺️ Skriv en kommentar med din mail så skickar jag en inbjudan! Jag kommer självklart inte publicera din mail bland kommentarerna. 

(null)


Sovrummet

Trots att jag känt mig döende i helgen så har vi fått upp tavlor och lister i sovrummet så nu är det klart! 👏🏻 Blev så mysigt! Gardinerna mörkade av sovrummet ganska mycket dock men det behövs nog nu inför sommaren för att jag ska kunna somna på morgonen när jag kommer hem från jobbet, vi har mörkläggningsgardiner i fönstrena men dom är ändå inte helt 100. Jag blev så taggad på dom här "smårenoveringarna" som inte kostar så mycket. Vi har köket och ett av badrummen  som är dyra så dom får vänta i ett par år men som sovrummet nu - för 2000 kr så har vi ett helt nytt rum! Wow! Nästa projekt blir trappan upp till övervåningen och jag planerar för fullt 😉 Det kommer nog dock ta lite tid då jag börjar jobba på fredag igen. 

Slänger in ett par före bilder först på världens tråkigaste sovrum! 

(null)

(null)


Och här kommer efter! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Alltså hur mysigt?! ☺️
Kuddfodralen är bröllopspresenter. På en stor bänkskiva som vi har ovanför klädskåp i sovrummet så har jag lagt decorplast. Innan var den vit och fläckig. Det är första gången jag använt decorplast men definitivt inte sista, så snyggt, billigt och enkelt! 
Och det syns inte på just dom här bilderna men under sängen har vi köpt 2 stora mattor och lagt till en skitstor matta. Blev sån skillnad och skönt att sätta fötterna på när man vaknar. 


Anticimex

Har ni läst inlägget om krypen i London? Sååå... natten mot lördag hittade vi en kackerlacka knallandes i våran hall. Japp. Detta trots att resväskan fortfarande står ute i garaget och jag har skakat av alla kläder plagg för plagg och sedan raka vägen in i tvättmaskinen. Den måste ha kommit in med skorna eller typ jackan som jag har haft på mig (kräks!). Så på torsdag kommer Anticimex och lägga ut fällor. Bara hoppas att det var den enda som följt med och att den inte lagt ägg för då är vi körda. Hur skyddar man ett hus på 200 kvm liksom, det finns ju gömmor och vrår överallt?! 😫

Ja, London var ju väldigt fint och så men det dröjer nog innan jag åker tillbaka... 

Annars var London fint!

Trots att det var 5 dagar av regn haha! Bjuder på lite bilder.

(null)


(null)


Första dygnet i London

Hemkommen från London nu! Kom hem sent i Tisdags kväll och igår blev jag sjuk så det var ju bra tajmat i alla fall. Hade på känn att jag skulle bli sjuk för på flyget till London så satt alla runt mig på planet och hostade och väl där regnade det nästan varje dag och var kallt och jävligt och vi promenerade vart vi än skulle så man vart rätt blöt trots paraplyer m.m. 
 
Men nu tänkte jag berätta om vårt första dygn i London. Ett hemskt dygn då det kändes som att allt gick fel! Jag åkte ju med syrran och 5 av mina syskonbarn så vi var 7 personer och hade därför bokat en lägenhet så alla fick bo tillsammans. Först när vi landar så är det nära på att syrran och hennes 3 döttrar inte får komma in i landet. Varför? För att dom inte delar efternamn! Så barnen (eller ja, tonåringarna) blev förhörda om vem min syster var och syrran fick en utskällning för att hon inte har med några bevis på att dom är hennes barn. Tur då att jag och mina bröders döttrar tog en annan automatisk kö där man själv höll sitt pass mot en maskin... dom hade ju inte ens en förälder med så vem vet vad som hade hänt annars. 
 
Sen tar vi tåget till Liverpool station och ska hitta ett ställe att äta på. Klockan var då ca 9 på morgonen och vi hade varit igång sedan 2 på natten OCH HITTAR INGEN MAT NÅNSTANS! Slutar med en taxi mot lägenheten i alla fall där vi plingar på dörren som öppnas av en byggarbetare som talar om att bostaden är tom. Alltså inte våran! Här fick syrran panik men jag tänkte att vi har ju bokat genom Booking som ska vara en seriös sida så lurade kan vi inte ha blivit. Jag tog tjejerna och gick och åt frukost medans syrran fixade med allt det där - och ja, vi fick vår lägenhet. Kommer in där, ser helt okej ut så alla väljer sängar och vi lägger oss en stund. Sen går vi ut på stan, äter middag och kollar in närområdet. När vi kommer tillbaka till lägenheten så kryllar bordet i hallen av små, små löss! Dom är över och inuti min handväska, på hårborstar m.m. Dom kryper på golvet och en kryper igenom tyget på min systerdotters resväska. Vi går in i köket - där springer det kackerlackor på golven och bordet - och ännu fler löss! Det var helt sjukt. Vi ringer Booking som säger att vi får kontakta ägaren till lägenheten. Ägaren spelar ovetandes men säger att vi får pengarna tillbaka. Ringer Booking igen som själva ringer ägaren. Vad som händer sen är helt sjukt! Booking ringer oss och säger att vi får välja mellan pengarna tillbaka men då kommer dom inte hjälpa oss att hitta ett nytt boende - eller så får vi betala 7000 kr i straffavgift och så "får vi se om dom eventuellt kan göra nånting".  Jag sa att dom kan behålla pengarna bara dom löser ett annat boende åt oss men dom vägrade gå med på det med orden "ni får skylla er själva för att ni bokade ett boende med 6,7 i betyg. Vill man ha bra standard så bokar man med mer än 7 i betyg". Där stod vi, klockan va 22.00, 2 vuxna och 5 barn och ingenstans att sova för natten. Slutade med att Anders bokade ett boende för natten bara och vi tog en taxi dit. Väl där satte jag och syrran oss och letade upp ett nytt hotell vilket inte är det lättaste när det är påsk och London är fullt av turister, man är 7 personer samt ska ha något till ett vettigt pris också eftersom vi får vänta 1-2 veckor på att få tillbaka pengarna från booking. Som tur är hittade vi ett bra, fint hotell till slut och allting löste sig. Vi fick bo i 4 olika rum men det var fritt från kryp och vi kunde fortsätta vår resa som efter det blev bra. 
 
Det är dock sista gången vi använt oss av booking! Det bemötande vi fick var hemskt och dom sket fullständigt i att vi reste med 5 barn, dom ansåg att vi fick skylla oss själva. Jag sa att vi frågat grannarna där och att även dom har problem med kackerlackor och löss så huset måste saneras ordentligt innan dom hyr ut det. 1 timme efter att vi lämnat lägenheten låg den ute som ledig på bookings hemsida igen...

RSS 2.0