Första dygnet i London

Hemkommen från London nu! Kom hem sent i Tisdags kväll och igår blev jag sjuk så det var ju bra tajmat i alla fall. Hade på känn att jag skulle bli sjuk för på flyget till London så satt alla runt mig på planet och hostade och väl där regnade det nästan varje dag och var kallt och jävligt och vi promenerade vart vi än skulle så man vart rätt blöt trots paraplyer m.m. 
 
Men nu tänkte jag berätta om vårt första dygn i London. Ett hemskt dygn då det kändes som att allt gick fel! Jag åkte ju med syrran och 5 av mina syskonbarn så vi var 7 personer och hade därför bokat en lägenhet så alla fick bo tillsammans. Först när vi landar så är det nära på att syrran och hennes 3 döttrar inte får komma in i landet. Varför? För att dom inte delar efternamn! Så barnen (eller ja, tonåringarna) blev förhörda om vem min syster var och syrran fick en utskällning för att hon inte har med några bevis på att dom är hennes barn. Tur då att jag och mina bröders döttrar tog en annan automatisk kö där man själv höll sitt pass mot en maskin... dom hade ju inte ens en förälder med så vem vet vad som hade hänt annars. 
 
Sen tar vi tåget till Liverpool station och ska hitta ett ställe att äta på. Klockan var då ca 9 på morgonen och vi hade varit igång sedan 2 på natten OCH HITTAR INGEN MAT NÅNSTANS! Slutar med en taxi mot lägenheten i alla fall där vi plingar på dörren som öppnas av en byggarbetare som talar om att bostaden är tom. Alltså inte våran! Här fick syrran panik men jag tänkte att vi har ju bokat genom Booking som ska vara en seriös sida så lurade kan vi inte ha blivit. Jag tog tjejerna och gick och åt frukost medans syrran fixade med allt det där - och ja, vi fick vår lägenhet. Kommer in där, ser helt okej ut så alla väljer sängar och vi lägger oss en stund. Sen går vi ut på stan, äter middag och kollar in närområdet. När vi kommer tillbaka till lägenheten så kryllar bordet i hallen av små, små löss! Dom är över och inuti min handväska, på hårborstar m.m. Dom kryper på golvet och en kryper igenom tyget på min systerdotters resväska. Vi går in i köket - där springer det kackerlackor på golven och bordet - och ännu fler löss! Det var helt sjukt. Vi ringer Booking som säger att vi får kontakta ägaren till lägenheten. Ägaren spelar ovetandes men säger att vi får pengarna tillbaka. Ringer Booking igen som själva ringer ägaren. Vad som händer sen är helt sjukt! Booking ringer oss och säger att vi får välja mellan pengarna tillbaka men då kommer dom inte hjälpa oss att hitta ett nytt boende - eller så får vi betala 7000 kr i straffavgift och så "får vi se om dom eventuellt kan göra nånting".  Jag sa att dom kan behålla pengarna bara dom löser ett annat boende åt oss men dom vägrade gå med på det med orden "ni får skylla er själva för att ni bokade ett boende med 6,7 i betyg. Vill man ha bra standard så bokar man med mer än 7 i betyg". Där stod vi, klockan va 22.00, 2 vuxna och 5 barn och ingenstans att sova för natten. Slutade med att Anders bokade ett boende för natten bara och vi tog en taxi dit. Väl där satte jag och syrran oss och letade upp ett nytt hotell vilket inte är det lättaste när det är påsk och London är fullt av turister, man är 7 personer samt ska ha något till ett vettigt pris också eftersom vi får vänta 1-2 veckor på att få tillbaka pengarna från booking. Som tur är hittade vi ett bra, fint hotell till slut och allting löste sig. Vi fick bo i 4 olika rum men det var fritt från kryp och vi kunde fortsätta vår resa som efter det blev bra. 
 
Det är dock sista gången vi använt oss av booking! Det bemötande vi fick var hemskt och dom sket fullständigt i att vi reste med 5 barn, dom ansåg att vi fick skylla oss själva. Jag sa att vi frågat grannarna där och att även dom har problem med kackerlackor och löss så huset måste saneras ordentligt innan dom hyr ut det. 1 timme efter att vi lämnat lägenheten låg den ute som ledig på bookings hemsida igen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0