Att resa utan barn

Så här sitter vi på flygplatsen i Doha och väntar på planet till Nairobi. Blev inte mycket sömn inatt, dels pga sjukt obekvämt i flygstol och dels för att det serverades middag (???!!) på planet mitt i natten, lagom till jag precis hade somnat. I övrigt grymt bra flygbolag, flög med Quatar för första gången och dom är nog bäst hittills enligt mig. 


Men det jag skulle komma fram till... Jag har varit lite orolig över reaktionerna från Ebbas förskola på att vi reser bort men hon stannar hemma och kommer gå på förskola. För oavsett vad vi tycker så vore det inte roligt att känna att dom som tar hand om vårt barn på dagarna tycker illa om oss eller våra beslut. Men jag har i alla fall blivit så glatt överraskad! Alla i personalen som jag har pratat med har varit så glada för vår skull och verkligen önskat oss trevlig resa. Dom har känts genuint glada och jag hoppas att dom är det. Det har lättat på mitt samvete något enormt att veta att hon har det bra där, att dom kommer prata gott om att vi åkt iväg och att dom är positiva till oss. Som sagt, man, eller i alla fall jag, vill ju vara omtyckt och ha en bra relation till dom som tar hand om det viktigaste jag har. 

Det känns bra nu i alla fall. Skönt att ha kommit iväg men det är typ 8 timmar kvar innan vi är framme så blir nog tidig sänggång ikväll. Vi är redan rätt så möra och vi vill ju gärna vara pigga och fräscha resten av dagarna. 

Glad alla hjärtans dag förresten! ❤️


Imorgon!

Imorgon åker vi och på onsdag landar vi iiiii Kenya! Så jäkla coolt, som vi ser fram emot det! Bara få slänga på sig enkla kläder, värme, sol, känna sig lite fräsch och samla energi. Tid bara vi två (men hallå, tänk om vi upptäcker att vi inte har någonting att prata om?! 😮), ta dagen som den kommer, vara uppe sent om vi vill, dricka drinkar mitt på dagen om vi vill, ta en siesta. Hångla (och herregud, tänk att kunna ligga med varandra mitt på dagen 😱). Ska bli så underbart! Jag har förträngt att Ebba inte ska med, har inte kunnat tänka på det, däremot märks det att hon tänker massor på att vi ska iväg. Hon har nästan dagligen pratat om att hon vill åka med pappa, att jag får stanna hemma med henne eller att vi alla 3 ska åka tillsammans. Hon köper inte riktigt att hon ska vara hemma tillsammans med farmor och farfar. Jag får lite extra ångest över det för jag tror faktiskt att hon kommer bli jätteledsen när vi åker och även vara ledsen när vi är borta så länge. Det har aldrig varit några problem med att lämna henne hos barnvakt men det har ju varit i typ max 3 dygn tidigare och då har hon kastat sig i våra famnar när vi hämtat henne (dock skiter hon fullständigt i att vi åker). Nu blir det 10 dagar! Tänk om hon gråter varje dag? Eller om internet inte funkar där så vi inte kan FaceTimea? Eller om hon tror att vi bara lämnat henne och skiter i henne? Tänk om hon inte saknar oss alls? Tänk om hon vägrar ha med oss att göra när vi kommer hem? Tänk om nånting händer henne och vi inte är här? Så otroligt många tänk om som jag undvikit att tänka på för annars gråter jag. Nu måste jag ju dock ta tag i det så det är med glädje men ändå lite smärta i hjärtat som jag kommer åka imorgon. 


Lite pepp tack? Är vi hemska föräldrar?18 dagar över tiden

Sååå min mens är alltså 18 dagar sen. Den försvann bara puts väck! Jag har humörsvängningar, ont i brösten, ont i mensmagen m.m. Jag har tagit vanliga graviditetstest, blodprov och ultraljud för att utesluta graviditet. Och ingen bebis där inne inte.


Så nu undrar jag, vart fan är min mens? Visst vore det själva faan om den börjar lagom till bröllopsresan och så för att den är så sen så ska den ta igen det med extra mycket och extra lång mens så det slutar med att jag har mens och inte kan bada på hela resan. Det vore ju jävligt typiskt. 

Så nu vet ni vad jag har gjort dom senaste 3 veckorna, väntat på mens och lagt massa pengar på onödiga graviditetstest. Just ja, gyn tror att den är borta pga min sköldkörtel. Vårdcentralen skiter i min sköldkörtel. Huset

Alltså fasen vad vi älskar vårat hus! Vi har inte ångrat oss en sekund sen vi flyttade hit. Vi tycker om att ha gäster och det är guld värt att ha öppna ytor, stor matsal och stort gästrum! Vi drar ut matsalsbordet efter hur många gäster vi ska ha och vi anpassar sovplatser efter det också. I gästrummet har vi 3 sängar som får plats utan problemen och Ebbas säng går också att dra ut till dubbelsäng så när vi haft riktigt mycket folk har vissa sovit i Ebbas rum och hon mellan oss. 


Allt annat lullull som bastu och pool är bara en bonus till att kunna bjuda hem folk! Så mycket folk som vi haft här under dom här 3 månaderna som sovit över hade vi inte i gamla huset på 2 år trots att vi även där hade ett gästrum. Men det rummet var mycket mindre och vi hade inga stora sällskapsytor så det blev jobbigt att bjuda över mycket folk. Tips till er som bygger eller som letar hus - öppen planlösning och/eller matsaaaal!! 😄

Vi skulle bjuda över folk och kollade kalendern efter nästa lediga helg som skulle funka, den var i april... så nu har vi fyllt april med gäster också haha. Nästa lediga helg är i maj nu, så nu får vi lugna oss med att planera upp oss över huvudtaget.

Snart får vi kolla efter datum för inflyttningsfest också, shit vad vi älskar det här! Här ska vi bo tills vi är gamla och grå. 6 månader

Idag "firar" vi 6 månader som gifta! Eller ja, vi ska ju faktiskt inte fira det alls men vi har i alla fall varit gifta i 6 månader 😄 Ett halvår! Ett halvår som gift med min stora kärlek ❤️ Han må gå mig på nerverna ibland men som jag älskar honom! Om 1 vecka bär det av på bröllopsresa på tu man hand. Alla hjärtans dag firas på en strand i Mombasa. Sol, värme, sand under fötterna och absolut inga måsten i 10 dagar. Kommer sakna ihjäl mig efter Ebba men jag försöker förtränga att hon inte följer med, hon ska stanna här hemma tillsammans med sin farmor och farfar istället. Hur livet som förälder är?

Ja hur är det egentligen? 

Du tvättar. Oj vad du tvättar. Trots en stor tvättstuga hemma i ditt hus så är det i ett ständigt kaos. Du tvättar, tvättar och tvättar och när du tror att du tvättat klart så har du minst 2 maskiner kvar. Och glöm inte att olika grejer ska tvättas på olika program. Och när du får barn så betyder det även fläckar, fläckar som behöver förbehandlas innan tvätten. Och så ska allt torka. Vet du varför du aldrig hinner ikapp? Det är för att trots stor tvättstuga så finns det aldrig tillräckligt med plats att torka all tvätt på. För ja, det är så mycket tvätt. Och när du väl kommit så långt att det är rent och torrt så ska allt vikas. 3 personers tvätt, sängkläder (varav en ofta kissar i sängen), handdukar, dukar, gardiner, filtar, gästsängkläder... vet ni hur mycket det är att vika? Ja andra småbarnsföräldrar fattar men ni andra... tänk er hur mycket tvätt en familj på 10 pers skulle göra av med. Ungefär så mycket blir det hos oss. 

Så, nu fick jag det ur systemet. Nu ska jag ner och hänga tvätt. RSS 2.0